Bu haberi yazdır
Demokles'in kılıcı Quaresma
Eray Emin Aydemir, takımımızın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kaldığı maçın ardından oynanan futboldan çok gündemdeki Quaresma konusunda dair bir yazı kaleme aldı.  
Demokles'in kılıcı Quaresma
Gelenekselleşen Belediye karşısındaki puan kayıplarına bir yenisini daha ekledik.

Oynanan oyun, o garip stadın futbola yabancılığı ve Samet Aybaba'nın tercihlerini bir çok kalemden okuyacaksınız.

Ben size daha farklı bir Beşiktaş portresi çizeceğim bunu baştan söyleyeyim.

Yaşanması muhtemel gelişmelerin ilk kıvılcımı bugün Beşiktaş sahaya çıktığında atıldı...

O garip stada gelmiş binlerce taraftar daha takım ısınırken "Quaresma" diye bağırıyorsa bu sıkıntının veya başka bir anlatımla doğacak olan yangının ilk kıvılcımıdır.

Beşiktaş'tan ne yıldızlar geldi gitti... Genel olarak bir çoğunun yeri dolduruldu. Ancak bir yıldızın gitmesinden daha çok tribün, bir futbolcu için daha yeni sezonun santrası yapılmadan tepki gösteriyorsa bu işaret iyi algılanmalı.

Zira futbol yıldızlarla güzel bir oyun. Hele bir de isminiz Beşiktaş gibi asırlık bir çınarsa ve doğal olarak her sezon başlangıcında şampiyonluk adaylarından biriyseniz taraftarlar için yıldızlar çok daha fazla şey ifade eder.

Belediye karşısında takım pek iyi sinyaller vermedi bunu kabul etmek lazım. Sezonun ilk maçı, şu veya bu nedenden alınan sonucu sineye çekmek gerekir zira bazen sabırdır başarıyı getiren en temel etken. Bu sabrı da Beşiktaş taraftarının sonuna kadar göstereceğinden şüphem yok.

ANCAK....

Üzerine basarak söylüyorum o sihirli kelimeyi ANCAKKKK....

Umarım Samet Aybaba ve Quaresma'yı gözden çıkaran yönetim kurulu üyeleri bir konunun farkındadır.

Beşiktaş'ın ve Samet Aybaba'nın dolayısıyla yönetimin önünde iki yol var.

Birinci yol; takım başarılı olur ise Quaresma konusunda eleştiri yapan taraftarlar bile yönetim ve teknik heyetin doğru bir karar aldığı yönünde görüş belirtir.

İkinci yolu ise ne siz sorun ne de ben söyleyeyim... Takım kötü gider ve işler sarpa sararsa bu taraftar Quaresma üzerinden herkese tepki gösterir...

Başka bir deyişle ateşten gömlek giyip bu zor göreve talip olanlar bir anlamda Quaresma'yı Demokles'in kılıcı gibi tepelerinde bulurlar.

Umarım ya en kısa sürede Quaresma sorunu herkesin mutlu olacağı bir şekilde çözülür ya da takım başarılı olur.

Olmazsa siz kafanızın içinden yaşanacakları bir hayal edin.


Not: Olimpiyat Stadı'nda bile olsa takımı, o siyah beyaz formayı görmek çok güzel. Beşiktaş'ı çok özlemişiz.

DEMOKLES'İN KILICI: Kökeni bir Yunan efsanesine dayanan "Demokles'in kılıcı" deyimi günümüzde büyük sorumluluk altında olan kişilerin büyük sıkıntılarla mücade etmek zorunda olduğu anlamında kullanılırken politik dilde ise kişilerin görevlerinin bir anda sona erecek olması anlamında da kullanılır

Twitter: https://twitter.com/ErayEAydemirKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL