Bu haberi yazdır
Kupa serüveni
Yazarlarımızdan Can Pelister, Beşiktaş'ımızın Türkiye Kupası zaferini enine boyuna incelerken yıldız basketbolcularımıza da değindi.  
Kupa serüveni
Erkek Basketbol takımımız, Spor Toto Türkiye Kupasının, Banvit’i finalde yenerek sahibi oldu. Sizlere bu yazımda, oynadığımız 3 maçın değerlendirmesini yapacağım.

ALİAĞA PETKİM: “ŞOK!”


Aliağa Petkim’i hafife almanın yanlış olacağını defalarca kez yazmıştım. Maçta her ne kadar farkı açsak da, geriye düştük. Açıkçası, bu maç Galatasaray MP ve Banvit maçlarından bana göre daha zor geçti. Çünkü, Banvit ve Galatasaray MP maçlarına ayrı bir moralle hazırlanıp, çıkıyorsunuz. Bu maçta rakibi azıcık dahi hafife alırsanız, Aliağa gibi bir takım sizi yenebilir. Ergin Ataman’ın dediği gibi, şansımızın da yardımıyla bu maçı kazandık.

GALATASARAY MP: “TAKTİKSEL GALİBİYET”


Galatasaray Medical Park’ı takımımız son saniyede Serhat’ın bulduğu sayıyla yendi gibi gözükse de, maçta görülmeyen bazı detaylar vardı. Takımımız, Galatasaray Medical Park’ın şutunu riske etti. Ergin Ataman, aynı taktiği Banvit karşısında da uyguladı. Galatasaray Medical Park’ın şutunu riske etti ve Galatasaray Medical Park toplamda 30 tane üçlük kullandı. Bunlardan sadece 5 tanesi başarılı oldu. Dolayısıyla, Ergin Ataman’ın takıma sabah idmanında verdiği taktik, başarılı oldu. Tabii, Euroleague’de CSKA’yı yenen bir takımı, yenmek bizimde bir anlamda Euroleague kalitesinde bir takım olduğumuzu gösteriyor.

BANVİT: “MUTLU SON!”


Banvit maçına çıkarken, rahat değildim. Banvit, Beşiktaş Milangaz’a ters gelen bir takımdır ve açıkçası bu maçta favori yoktu. İki takımda kadro kalitesi açısından eşitti. Koç Ergin Ataman, yine risk aldı ve aynı savunmayı Banvit karşısında da denedi. Belki Galatasaray Medical Park maçındaki kadar başarılı olmadı ancak, yine de kazanmanın temelinde bu savunma yatıyordu. Banvit’e karşı 28-43 ribaundlarda üstünlük kuracağımızı düşünmüyordum. Mensah-Bonsu var ancak, Banvit’de de önemli uzun oyuncular var. Bu da tabii maçı bize getiren en büyük faktör oldu ve serüven, mutlu sonla bitti.

Turnuvanın Yıldızlar: Pops Mensah – Bonsu, Serhat Çetin ve Barış Hersek.

Tabii Mensah-Bonsu’dan böyle bir katkı bekliyorduk ancak, Serhat-Barış ikilisinden böyle bir katkı beklemiyorduk. Şahsen iki oyuncunun da potansiyeli olduğunu düşünüyorum ancak, bir türlü o potansiyeli ortaya koyamamışlardı. Serhat, kendi jenerasyonunun tartışmasız “en yetenekli” oyuncusudur. Keza, Barış Hersek’de yeteneği olan bir oyuncudur. Bu oyuncuların devreye girmesi sevindirici. Pops Mensah-Bonsu’da tartışmasız ligin en iyi 5 numarasıdır. Evet, belki isim olarak bazı oyuncular var ancak, önemli olan isim değil.

Malzemecisinden, masörüne tüm herkese teşekkürler. Beşiktaş taraftarları destek olduktan sonra, bu takım her şeyi yapabilir.

Sizleri, haftalar öncesinden Akatlar’a davet etmiştim ve “bu takıma inanın!” demiştim. Sevgiler, saygılar…

Can PELİSTER – twitter.com/Can_SBKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL