
Şike yaptığı iddiasıyla Avrupa’dan men talebiyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen Beşiktaş’ın önceki gün yaptığı savunmada kulübü suçlayan raporu yazan müfettiş Miguel Lietard Fernandez Palacios’un sözleri siyah beyazlıları kızdırdı. Duruşmanın başında ilk sözü alan Palacios, “Bu dava bizim için çok kolay. Çünkü ortada mahkemenin hakkınızda verdiği bir mahkumiyet kararı var” dedi. Bunun üzerine Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu müfettişe tepki gösterdi.
Müfettiş de Adalı ve Havutçu’ya “Şike davasında mahkumiyet kararı aldınız mı” diye sordu. Adalı, “Evet aldık ancak Yagrıtay aşaması var daha” dedi. Havutçu da savcılıktan aldığı temiz kağıdını göstererek, “Eğer ben suçlu olsaydım bu kağıdı alamazdım. Yargıtay kararı çıkmaya karar ben de herkes gibi suçsuzum. Sizin de bu kararı beklemeniz lazım” dedi.
ADALI, GÜMÜŞDAĞ İLE TAPESİNİ VERDİ
ADALI, ayrıca dönemin İstanbul BB Başkanı Göksel Gümüşdağ ile İbrahim Akın ve İskender Alın’ın transferi için şike yapıldığı iddia edilen kupa finalinden 20 gün sonra yaptığı telefon görüşmesinin kayıtlarını sundu. Adalı, “Alın bunlar sizde yoktur” diyerek tapeleri heyete sundu.
Havutçu, savunmasında kurul üyelerinden İbrahim Akın ve İskender Alın’ı
da dinlemeleri gerektiğini söyledi. Havutçu, “Bu isimler futbol oynayamıyor. Çağırın ve dinleyin” dedi. Tüm savunmalar tamamlandıktan sonra disiplin
kurulu üyeleri herhangi bir soru sorma gereği duymazken kendilerine sunulan Beşiktaş-İBB maçının görüntülerini ise müfettiş dahil UEFA yetkilileri ilk
kez izlemiş oldu.

Chelsea, Geovany Quenda'yı kadrosuna katıyor!

Guardiola'dan Capello'ya cevap!

Carlo Ancelotti'den fikstür tepkisi!

Manchester United'da 10 veda planı!

Real Sociedad'dan Arda Güler hamlesi!

Bayern Münih'e Min Jae'den kötü haber

Thibaut Courtois, milli takıma geri döndü!

Bayern Münih ve Arsenal, Williams'ı istiyor!

Liverpool'da 100 milyon euro'luk Dembele planı!

Manchester City'de veda ve transfer planı!
