Bu haberi yazdır
"Fulya'yı yapalım, pazartesi gideyim"
 
Kaynak : Anadolu Ajansı
Fulya'yı yapalım, pazartesi gideyim
Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı başlarken, kulüp başkanı Yıldırım Demirören, üyelerden ''Fulya Projesi'' konusunda destek istedi. Ceylan Inter-Continental Oteli'nde yapılan toplantıda konuşan Yıldırım Demirören, Fulya Projesi'nin Beşiktaş'ın 50 yıllık hayali olduğunu belirterek, ''Fulya Projesi'ni yapalım, pazartesi bırakıp gideyim'' dedi.

Demirören, projenin her Beşiktaşlı'nın emeğiyle bugünlere geldiğini belirterek, ''Proje ile garanti gelir elde edeceğiz. Bazı kulüpler yardım kampanyası başlattı. Fulya'nın ruhsatı yok. Bu ruhsatı niye alamıyoruz, anlamıyorum. Her şey hazır. Bu proje herkesin onayından geçti. Herkes gerekli bilgileri verdi ve aldı. Bugün 'komisyon kuralım' diyorlar. Bir sene niye kaybettik? Bu benim projem değil, Beşiktaş'ın projesidir. 'Yıldırım Demirören'in heykelini dikeceğiz' diyorlar. Heykelimi dikmesinler, bu projeye destek versinler'' diye konuştu.

''PROJE HERŞEYİYLE HAZIR''

Projenin herşeyiyle hazır olduğunu kaydeden başkan Demirören, ''Kontratıyla kira sözleşmeleriyle proje hazır'' dedi.

Yıllık gelir beklentisinin 12 milyon dolar civarında olduğunu belirten Demirören, ''Yabancı bankalar, 20 yıllık toplam 70 milyon dolarlık gelirini 40 milyon dolar nakite çevirebileceklerini söylediler. Aradaki fark 30 milyon dolar. Ancak borcu sıfırlayacağız'' dedi.

''LÜTFEN YARIN BU PROJE BAŞLASIN''

Herkesten projeye destek isteyen Yıldırım Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Lütfen yarın bu proje başlasın. Kimse engellemeye kalkmasın. 'Yıldırım Demirören, 2007 yılında seçim kazanacak' diye düşünülmesin. 40 milyon dolarla borcu kapattık. Ama 8,5 milyon dolar her yıl Beşiktaş'a geliyor ve sıfır borçla temlikler kalkmış oluyor. 20 yıl 3,5 milyon dolar bloke olacak ama daha sonra bu para da kasaya girmeye başlayacak. Bu projenin bugün yarın devreye girmesi şarttır. Bizler diğer kulüpler gibi adambaşı para toplamayız. Biz Beşiktaşız. Statlar başarıyla dolar. Pazarlama başarıyla olur. Ama başarısızlık statların boş kalmasına neden olur.''

''BAŞKAN ÜNAL'A BU KONUYU SORUN''

Her Beşiktaşlı'nın, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a bu konuyu sorması gerektiğini kaydeden başkan Demirören, ''Her Beşiktaşlı yarın Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a 'Ruhsatı niye vermiyorsun?' diye sormak zorunda. Ruhsatı bekliyoruz. Her Beşiktaşlı'nın pazartesi günü 'Ruhsatımızı ver' demesi gerekiyor. Projeyi anakente göndereceklerini söylüyorlar. Anakent zaten onaylamış, sana göndermiş. Pazartesi ya da salı, sizlerin desteğiyle bu proje olacak'' diye konuştu.

Projeden 20 yılda gelecek 70 milyon doları, 40 milyon dolara kırdırdıklarını ve 30 milyon doların kayıp gibi gözüktüğünü vurgulayan Demirören, ''Ancak borç faizinden kurtulduğumuzda, 50 milyon dolar gizli para kazanacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

NASIR: ''571 KİŞİNİN ÜYELİĞİ SİLİNDİ''

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ise 2002 yılından beri aidatlarını yatırmadığı için 571 kişinin üyeliklerinin silindiğini söyledi.

Nasır, günümüzde sanayi haline gelmiş futbolda maliyetin çığ gibi büyüdüğünü ifade ederek, ''Kulübümüzde de aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Önemli olan mali yapıların sağlam zemine oturtulmasıdır. Bugün içinde bulunan şartlara, 6 ayda ya da 1 yılda gelinmiş değil. Kulübün menfaatleri açısından, 3 yıl önce gerekli kişilerden açıklama istediğimizde, haksız ithamlara uğradık. Burası Divan Kurulu'dur. Yönetime destek verecek akil insanların bulunduğu yer burasıdır'' diye konuştu.

UEFA KRİTERLERİ

Gelecek yıldan itibaren UEFA kriterlerinin gündeme geleceğini hatırlatan Şeref Nasır, ''Mevcut kaynaklar iyi değerlendirilmeli. Gelirler arttırılmalı. Altyapı üzerinde önemle durulmalı. Yönetim kurulu 3 yıllığına seçilmektedir. Camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ancak, bu demek değil ki yönetim kurulu her istediğini yapar'' diye konuştu.

İdari konularda en önemli konulardan birinin de personel değişikliği olduğunu kaydeden Nasır, şunları söyledi:

''Diğer konu da taraftarların taşkınlığıdır. Başkanların istifasına, ailelerin tribünlerden uzaklaşmasına ve gerçek Beşiktaşlı taraftarların azalmasına neden olan bu grubun izole edilmesi gerekir. İlk yarıda en çok para cezası alan kulübüz. Ayrıca üye yapımız gözden geçirilmeli. Bu konuda seçici olmalıyız. Yeni taslağımıza titizlikle riayet gösterilmeli.'' Toplantıya, başkan Yıldırım Demirören'in yanı sıra 8 yönetici daha katıldı.

Bu arada, muhalefetin önemli isimlerinden Fikret Orman, yurtdışında bulunduğu için toplantıya katılmazken, gönderdiği mesajla Fulya Projesi'nin konuşulmasını istedi.

"FULYA PROJESİ ONAYLANDIĞINDA KULÜBÜN BORCU PAZARTESİ GÜNÜ KAPANACAK"

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi'nin Beşiktaş Belediyesi tarafından onaylanması halinde kulübün borcunun 6 Şubat Pazartesi günü kapanacağını iddia etti.

Ceylan Inter-Continental Otel'de yaklaşık 2 saat süren toplantıda, proje konusunda üyelerin konuşmasının ardından söz alan Demirören, kulübün borcuna da açıklık getirdi.

Kulübün borcunun 41 milyon dolar olduğunu vurgulayan başkan Demirören, "Derneğin borcu ise daha önce 5 milyon dolardı. Bu miktar 2 milyon dolara düştü. Bu rakam da bankada teminat olarak durmakta. Yani derneğin borcu şu anda sıfırlanmıştır" dedi.

Geçen ay yapılan Divan Kurulu toplantısında, borçlar konusunda farklı rakamların ortaya atılması konusunda da açıklamalarda bulunan başkan Demirören, "Bilanço okuyacaksın, pasifi borç diye göstereceksin" diye konuştu.

Fulya Projesi'nin bütün Beşiktaşlıların olduğunu vurgulayan Yıldırım Demirören, "Bu proje 1 yıl önce herkese tanıtıldı. Artık onaylama olmaz. Eski başkan Süleyman Seba döneminde izinler alındı. Daha önceki açıklamalarımda da 'Bilmeden hakaret edersen, bilmeden iftira atarsanız, kulübü yönetecek yönetici bulamazsınız' dedim. Ben ve arkadaşlarımın veremeyeceği hesap yok" dedi.

DEMİRÖREN'DEN BAZI ÜYELERE TEPKİ

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören, bir üyenin, geçmiş dönemde kulübün borçlarının kapanması için babası Erdoğan Demirören'in para verdiğini söylemesinin ardından, bazı üyelerin kendi aralarında 'Bunu geri aldı' şeklinde konuşmalarına ikinci kez kürsüye geldiğinde sert tepki gösterdi.

Demirören, üyelerin oturduğu bir bölümü göstererek, "Bu bölümden bazıları aralarında konuşuyorlar. Kim söylediyse kalkıp açık açık, efendice söylesin" dedi.

Yıldırım Demirören'in bu sözlerine, gösterdiği bölümde bulunan bazı üyeler tepki göstererek, "Başkan çok ayıp, böyle bir şey söylenmedi" derken, kulüp başkanı, "Böyle bir şey yok. Geri almadı. Ama gazetelere çıkıp bu şekilde açıklamalarda bulunanlar var" diye konuştu.

İLGİNÇ KONUŞMALAR

Divan Kurulu toplantısında ilginç konuşmalar da oldu.

Yıldırım Demirören'in babasıyla ilgili yaptığı konuşmada onay istediği üyelerden Emin Bengisu, bir oyunun yaşandığını ve rakip kulüplerin rahat bir şekilde istediklerini yaparken, Beşiktaş'ın zorlandığını ileri sürdü.

Bengisu, Erdoğan Demirören ile ilgili iddia konusunda ise şunları söyledi:

"Erdoğan Demirören, geçmiş dönemde para verdi ve 40 milyon lira borcu sildi. Ama bu parayı verirken, başkanlık planı yapmadı. Oğlu Yıldırım Demirören ise 40 yıl sonra başkan oldu. Yani 40 yıl sonra oğlunu başkanlığa mı hazırladı. Böyle düşünmek çok yanlış. Eski başkan Süleyman Seba kulübe birçok tesis kazandırdı. Seba'nın ayağının altını öpeyim. İsmail Ünal, Fulya Projesi'ne onay versin Taksim'de onun çamurlu ayağının altını öpeceğim. Ayrıca bana 'iktidar yalakası' diyeceksiniz. Evet ben bugünkü iktidarın yalakasıyım." Üyelerden Şeref Çağlarer ise projeye onay vermeyen Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal'ın, kulübün Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini ve ihraç edilmesini isterken, üyelerden Ali Rıza Dizdar, bunun mümkün olmadığını söyledi.

Divan Kurulu üyelerinden Sami Albayrak ise şunları söyledi.

"Yönetim, Fulya Projesi'nde çok aceleci davranıyor. Beşiktaş'ın şu an 86 milyon dolar borcu var. Başkan 40 milyon dolarla bunu kapatacağını söylüyor. İsmail Ünal'ı aradım, projelerde eksiklerin olduğunu söyledi. Başka kulüpler bağış kampanyaları yapıyor diye eleştiriliyor, zamanında biz de kampanya yaptık." Bu arada, Denetleme Kurulu'nun yeni başkanı Prof. Dr. Dursun Arıkboğa, geçen ay yapılan toplantıda borçla ilgili farklı rakamların ortaya çıkmış olmasının kendilerini de üzdüğünü belirterek, "Anonim şirketlerin borçları halka açık. Rakamlar hem bizlerin denetiminden geçmiş, hem de bağımsız denetim kurulu tarafından kontrol edilmiş. Bu anlamda rakamlarda kimsenin itirazı yok. Bir dahaki Divan Kurulu toplantısında projeksiyonla borcun ayrıntılarını ve bazı rakamların neden borç olmadığını ayrıntılarıyla anlatalım" diye konuştu.

PROJEYE DESTEK

Toplantı sonunda Fulya Projesi konusunda üyelerin görüşlerine başvuruldu.

Yapılan oylamada herhangi bir itiraz gelmezken, üyeler projeyi desteklediler.

DURUSOY: "PROJE DEVAM EDİYOR"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, Fulya Projesi'nin durmadığını ve halen sürdüğünü ifade ederek, "Bir ay içinde gerekli ruhsatı alabilirsek, proje gecikme olmadan tamamamlanabilir" dedi.

Durusoy, toplantıdan sonra BJK TV'ye yaptığı açıklamada, "Projeye 1 yıl önce başlamıştık. 1 sene sonra yapılan bu toplantı çok yararlı oldu. Toplantıda bu projenin önemi ve bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı" diye konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'dan, Beşiktaş Kulübü'ne ayrıcalık tanımasını beklemediklerini dile getiren Durusoy, kendilerinin proje aşamasında yönetmeliklere uygun hareket ettiklerine inandıklarını söyledi. Durusoy, projelerde bu tür fikir ayrılıklarının olabileceğini de vurgulayarak, "Proje aslında devam ediyor, 1 ay içinde ruhsat alabilirsek, gecikme olmadan tamamlanabilir. Avam projesi ve ruhsat alma aşamasına geldik. Bütün ön aşamaları geçtik. Sadece ruhsat için izni bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL