YILDIRIM harekatı! Beşiktaş içindeki bölünmüşlüğe son vermek isteyen Demirören Başkanlık sistemi peşinde...

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ilginç bir öneri ortaya attı. "Küfür etme, ettirme" gibi radikal bir kampanya başlatan Demirören, camia içindeki bölünmüşlüğü ortadan kaldırmanın tek yolunun da "Başkanlık sistemi"nden geçtiğini söyledi. Seçimler öncesinde başkan adaylarının oy için gruplara ve bazı çevrelere ödün verdiğine dikkat çeken Beşiktaş Başkanı, köklü bir tüzük değişikliğinin ardından seçim sisteminin değişmesi gerektiğini vurguladı.

Çok adaylı kongrelerde listelerde yer alan bir çok yararlı ismin yönetim dışında kaldığını hatırlatan Demirören, "Bu seçim sistemiyle devam ettiğimiz taktirde camia her geçen gün bölünecektir. Birlik ve beraberlik sağlamak çok zor artık. Bunu önlemenin tek yolu şu; Kongrede önce başkan seçilsin, seçilen başkan yönetim kurulunu sonra belirlesin. Bu sisteme geçildiği taktirde bölünmüşlük ortadan kalkar, koltuk kavgaları biter, seçilen başkan listesini belirlerken özgür olur, hem de sağlam bir yönetim oluşturur" dedi.

Demirören şöyle devam etti: "Son seçimlerde dört başkan adayı yarıştı. Hepsinin listesinde çok önemli isimler yer aldı. Eğer bizim önerdiğimiz sistem kabul edilirse, seçilen başkan diğer listede yer alan değerli ve yararlı isimleri listesine alma şansı olur."
Camianın büyümesi açısından bunu yapmaları gerektiğini ifade eden Yıldırım Demirören, "Ben veya bir başkası farketmez. Bu sistemi hep birlikte değiştirmeliyiz. Bunun hukuki yanlarını da araştırdım. Ortada bir doğru varsa bu doğruya camianın sahip çıkması gerekir. Bu adımı ben atacağım, gelecek yönetimler için de müthiş bir avantaj olacak" diye konuştu.

Ne dediler?

Yasaya uymaz / Attİla Gökçe

Yıldırım Demirören'in ortaya attığı "sistem değişikliği" birinci olarak, Dernekler Yasası'na uymaz. İkincisi böyle bir durum, demokratik geleneklere ve anlayışa uyan bir sistem değil. Kısacası, Beşiktaş'ta böyle bir sistem hayata geçirilirse, kulüpte, "Patron ve adamları" egemen olur.

Ben hazırım / Hasan Arat

Olayın temeline bakıldığında, Beşiktaş'ı grupçuluk, dernekçilik virüsü sarmış. Bunlara diyet ödeme döneminde bulunulduğu meydanda. Yönetim şimdi bundan kurtulmak istiyor. Çünkü Beşiktaş'ta bu düzen, işleyişi tehdit eder hale gelmiş. Yönetimin bunu kabul etmesi bile güzel bir davranış. Bu hadiseye iyi niyetle yaklaşmak lazım. Ancak detaylar da iyi incelenmeli. Beşiktaş'ta bu sıkıntı var ki değişim görüşülüyor. Bu yaklaşımı pozitif algılıyorum. Ayrıca üyelikle ilgili kriterlerin de ciddi olarak dile getirilmesi lazım. Hasan Arat olarak bu olayı tartışmaya hazırım.

Üyeler bilmeli / Fİkret Orman

Teorik anlamda Başkan Yıldırım Demirören'in önerisinin kendi içinde bir mantığı var. Ancak iş pratiğe döküldüğünde bir takım aksamaların olacağını düşünüyorum. Öncelikle başkan adayı, görüşme yaptığı kişi veya gruplara zaten bazı sözler veriyor. Başkan seçildiğinde de sözünün arkasında durmak zorunda. Seçim kazandıktan sonra sözünden dönmesi beklenemez. Dolayısıyla yönetim zaten bellidir. Üstelik kongre üyeleri kimin tarafından yönetileceğini bilmek ister. Zaten Beşiktaş'taki seçim yapısı "Başkan"lık üzerine... Diğer kulüpler gibi başkan ayrı, yönetim ayrı seçilmez. Yönetime başkan karar verir.

Demirören kimdir?

1964'te İstanbul'da doğdu. Eğitimini Leysen American School'da tamamladı. Demirören, iki dönem yönetim kurulu üyeliğine seçildiği Beşiktaş'ta asbaşkanlık yaptı. 100. yıl şampiyonluğunda futbol şubesi sorumlusuydu. 30 Mayıs 2004'te başkanlık koltuğuna oturdu.

Kaynak: Milliyet

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları