Sakata Geldik

Özgün Başpınar: "Üç dört senedir hikaye hep aynı… Her sezonun ortasında, takımın yarısı revirde oluyor."

Sivok sakat, Ersan sakat, Escude sakat, Ömer sakat, Holosko sakat, Fernandes sakat, Gökhan sakat… Üstüne bir de Oğuzhan sakatlanınca… Resmen sakata geldik!

Üç dört senedir hikaye hep aynı… Her sezonun ortasında, takımın yarısı revirde oluyor. Dünya üzerinde bu kadar sakatlığın aynı anda olduğu başka bir takım olduğunu sanmıyorum.  Bu işi kim çözecekse artık kolları sıvamalı. Sorun saha içinde mi, dışında mı, neredeyse bulunmalı ve artık sezonu tam takım tamamlamanın bir yolu bulunmalı. Sekiz tane adam sahada yoksa, transfer yapmanın ne anlamı var?

Biliç, Oğuzhan sakatlanınca 4-4-2'ye döndü. Ama oyuna baştan böyle başlaması gerekliydi. Atiba elinden geleni yapsa da, sağ önde oynayabilecek oyuncu değil. Orada yaratıcı bir isim olmalıydı ve bence bu isim de Oğuzhan olmalıydı. Göbekte Atiba, Veli, kanatlarda Oğuzhan ve Olcay, ileride Almeida ve Mustafa ile sahaya çıkmalıydık.

Ama Biliç korkak davrandı ve sistemi bozmamak için Jones'u Atiba'nın yerine göbeğe koydu. Atiba'yı da sakat Gökhan'ın yerine sağ öne… Zaten Jones hala adaptasyon döneminde, topu sadece alıp veriyor, oyuna yaratıcı bir katkısı olamıyor. Atiba'nın da ofansif özellikleri kısıtlı olduğu için alıştığımız hücum organizasyonlarını yapamadık.

Oğuzhan da kenara alınınca organize ataklar hayal oldu. Pektemek'in auta giden nefis rövaşatasıyla sonlanan atağımız dışında hiçbir organize hücum göremedik. Kornerlerde yarattığımız tehlikeleri de gole çeviremedik.

Ha, Karabük çok mu farklıydı? Hayır. Onlarda hiç organize atak yapamadı. Ama onlarda Dany yoktu tabii. Maçın son dakikasında altmış metreden gelen topa ağaca çıkar gibi çıkınca ıskayı bastı, Eneramo da mühürü bastı. Galatasaray maçından sonra bir maçta daha üç puandan olmamızın sebebi oldu. Sene sonunda kulübün özel aracıyla direkt Florya'ya kadar bırakılmalı, araç Dany'nin geri dönmeyeceğinden emin olduktan sonra kulübe dönmeli! O kadar korktum ben bu adamdan…

Sonuç olarak bir haftada bütün lig değişti. Geçen hafta şampiyonluktan söz edebiliyorduk, şimdi ikincilik için Galatasaray'ın yenilmesini bekleyeceğiz.

Futbol böyle bir oyun işte… Hata yapanı affetmez! Umalım da rakiplerimiz de hata yapsın…

ozgunreal@gmail.com

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar