Ve söz Sergen'de!

Beşiktaş kaptanı Sergen Yalçın, lige havlu atmadıklarını, bundan sonraki maçlarda ellerinden geleni yaparak gidebilecekleri yere kadar gideceklerini söyledi. Eski teknik direktörleri Rıza Çalımbay’ın, kendisine verilen şansı iyi kullanamadığını ifade eden Sergen, ‘Rıza Çalımbay Beşiktaş’ta başarılı olsaydı Türk antrenörlerinin önünü açacaktı. Biz de ileride teknik adam olacağız. Belki bizim de önümüzü açacaktı. Ama bu şansını iyi kullanamadı. Ancak, bunun iyi antrenörlük ya da kötü antrenörlükle alakası yok. Bu iş zaman işi, doğru zamanda doğru yerde olma işi. Rıza Hoca belki de doğru zamanda doğru yerde değildi’ diye konuştu.

Beşiktaş’ın üç kulvarda da elinden geleni yapacağının altını çizen Sergen, ‘Özellikle ligi bırakmayacağız. Gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Lige havlu atmadık’ ifadesini kullandı.

Çok nasihat ediyorum

Beşiktaş’ın genç yıldızı İbrahim Akın’ı da değerlendiren Sergen Yalçın, şöyle konuştu: ‘İbrahim Akın’a ettiğim nasihatı kimseye etmedim. Ona nasıl oynaması gerektiğini söylüyorum. İbrahim çok yetenekli bir futbolcu ama bu yeteneklerini sahada doğru zamanda kulanması lazım.’

Tecrübeli futbolcu, yönetimin kendisinden jübile yapmasını istediği haberleri ile ilgili olarak, ‘Spor yazarlarına inanacak olursak futbol oynamamamız lazım. Spor yazarlarının çoğu futbolu bilmiyor. Futbolu bilen yazarlar belli. Bilmeyenler ise televizyon kanallarına kendilerini göstermek için çıkan tipler’ dedi.

Futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağını düşünmediğini ifade eden Sergen, ‘Bu yaz teknik direktör lisansı almak için kursa gideceğim. Belki yorumcu, belki spor yazarı, belki teknik direktör olurum ama henüz düşünmedim. Ama ben spor yazarı olursam çoğu yazar işsiz kalacak o yüzden yazar olmam belki’ diyerek esprili bir vevap verdi.

Hakemler kötü

Sergen Yalçın, hakemlerin bu sezon kötü bir performans sergilediğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

‘Tabii ki bunun içine bütün hakemler girmiyor. Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını seyrettim. Bence Gaziantepspor’a yazık olmuş. Örneğin bir kırmızı kart pozisyonu var. (Appiah’ın topu yere vurduğu pozisyonu kastederek). Bize 5 kırmızı kart gösteren bir hakem (Cem Papila) burada nasıl kırmızı kart göstermiyor, anlamıyorum.’

A.Gücü maçında gol attıktan sonra sakatlanmasına değinen Sergen, bu olay nedeniyle kendisine çok kızdığını söyledi. Yıldız futbolcu, ‘İnsan bazen oynamak istemediği zaman sahada oluyor, oynamak istediği zaman da mecburen dışarı çıkıyor. Ben Ankaragücü maçında oynamayı çok istiyordum. Oyuna iyi başladım ama devamını getiremedim’ dedi. Sergen, kendisiyle konuşmadığını açıklayan Tümer Metin’e de cevap vererek, ‘Herkes herkesle sorun yaşayabilir. Ama benim açımdan sorun yok’ ifadesini kullandı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları