İŞTE BU OLMADI: 84-96

Beko TBL'de evimizde Türk Telekom'a 96-84 yenildik...

Beko Basketbol Ligi’nin 22. haftasında Türk Telekom, deplasmanda erkek basketbol takımımız Beşiktaş Cola Turka’yı 96-84 mağlup etti. Burak Bıyıktay'ın göreve gelişiyle çıkışa gelen Beşiktaş Cola Turka bu sonuçla olası bir playoff eşleşmesinde Türk Telekom karşısında seriye 1-0 geride başlayacak.

Karşılaşmaya Türk Telekom Kenan Bajramovic’in 3 sayılık basketiyle başlarken ev sahibi Beşiktaş Cola Turka rakibine Mehmet Yağmur’un 2 sayılık basketiyle karşılık verdi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Türk Telekom, maçın ilk dakikalarında üst üste bulduğu sayılarla farkı arttırmaya başladı ve maçın ilk 3 dakikalık bölümünü 2-8 önde geçti. Siyah beyazlıların hücumlarını etkili savunması ile engelleyen Türk Telekom, rakip pota altında da Kristoffer Lang ve Kenan Bajramovic ile etkili oldu. İlk çeyreğin son 5 dakikasına 5-14 önde giren Ankara temsilcisi etkili oyununu geri kalan dakikalarda da sürdürdü. Türk Telekom’un savunmasını aşamayan ve dış atışlarla sayı arayan Beşiktaş Cola Turka bunda başarılı olamayınca Türk Telekom karşılaşmanın ilk çeyreğini 16-31 önde tamamladı.

Maçın ikinci periyoduna ise Beşiktaş Cola Turka Haluk Yıldırım’ın elinden bulduğu sayı ile başladı. İkinci çeyreğin ilk dakikalarından itibaren sert bir savunma uygulayan Beşiktaş Cola Turka, rakibinin pota altında etkili olan oyuncularını durdurmayı bildi ve bulduğu sayılarla da yavaş yavaş farkı eritmeye başladı. Hem dış atışlarda hem de pota altında üst üste sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, yaptığı savunma ile de rakibinin sayı yollarını kapattı ve ilk yarının son 5 dakikasına girilirken skoru 31-42 yaptı. Bu dakikadan sonra Türk Telekom üst üste hücumlardan boş dönerek sayı üretemezken hızlı hücumlarla rakip potada etkili olan Siyah Beyazlılar farkı kapatma devam ettiler ve son dakikasına geride girdikleri ilk yarıyı 50-49 önde tamamladı.

İkinci yarıya Türk Telekom sayılar bularak başlarken ilk dakikalarda skoru 50-55 yaptı. Kenan Bajramovic ve Kristoffer Lang ikilisi ile ev sahibi ekibin pota altı organizasyonlarını bozan Türk Telekom Serkan Erdoğan ve Tutku Açık’ın hızlı hücumlarıyla sayılar bulmaya devam etti ve skoru 50-58 yaptı. İkinci yarıda ilk sayısını Ray Wesson’un elinden bulan Beşiktaş Cola Turka yeniden dış atışlardan sayı aramaya yöneldi. Uzun oyuncularıyla pota altını iyi savunan Türk Telekom üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde farkı yeniden arttırırken skoru 52-65’e taşıdı. Bu dakikadan sonra toparlanan Beşiktaş Cola Turka bulduğu sayılarla farkı 8 sayıya kadar indirdi (57-65) Bu dakikadan sonra yeniden dış atışlara yönelen ev sahibi ekip, üst üste hücumlardan boş dönünce fırsatı iyi değerlendiren Ankara temsilcisi yeniden farkı 13 sayıya çıkardı (57-70) Üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına bu skorla girilirken kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, final periyoduna 66-76 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreğinin ilk dakikalarında her iki takım da sayı üretemezken, sayı suskunluğunu Türk Telekom’dan Bekir Yarengüme bozdu ve takımını 66-79 öne geçirdi. Son çeyrekte daha temkinli oynayan Türk Telekom, oyun ve skor üstünlüğünü rakibine kaptırmak istemezken üst üste bulduğu sayılarla da farkı arttırmaya devam etti ve maçın son 5 dakikalık dilimine 70-86 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyunda ki hakimiyetini sürdüren Türk Telekom, rakibinin farkı azaltma çabalarını engelleyerek karşılaşmanın son dakikasına da 82-96 önde girdi. Kalan dakika içinde üstünlüğünü sürdürerek farkın kapanmasına izin vermeyen Türk Telekom karşılaşmadan 84-96 galip ayrıldı.

SALON: Akatlar Cola Turka Arena
HAKEMLER: Murat Biricik, Alper Özgök, Turgut Işık

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (84): Mehmet Yağmur 23 (3 ribaund, 2 asist), Muratcan Güler 7 (3 ribaund, 3 asist), Jimmy Baxter 17 (1 ribaund, 1 asist),Ömer Ünver 3, Adem Ören 2 (1 ribaund, 2 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund, 1 asist), Ray Wesson 12 (7 ribaund, 4 asist)

TÜRK TELEKOM (96): Bernard Blakney 7 (2 ribaund, 3 asist), Serkan Erdoğan 18 (4 ribaund, 1 asist), Bekir Yarengüme 20 (2 ribaund), Barış Özcan 6 (1 ribaund, 3 asist), Tutku Açık 10 (3 ribaund, 10 asist), Kenan Bajramovic 17 (7 ribaund, 1 asist), Mutlu Akpınar (2 ribaund), Erwin Dudley (3 ribaund, 1 asist), Kristoffer Lang 14 (3 ribaunrd), Asım Pars 4 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 16-31
2.PERİYOT: 34-18
3.PERİYOT: 16-27
4.PERİYOT: 18-20
Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları