Tigana kanunları!..

Beşiktaş'la 1 yılı opsiyonlu 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Jean Tigana, görevine bir dizi yasak getirerek başladı. İdmanların, maçların bir aynası olduğunu belirten Fransız çalıştırıcı, futbolcuların bundan böyle çalışmalarda yüzük dışında takı takmasını yasakladı. Maçlardaki tüm kuralların antrenmanlarda da geçerli olduğunu vurgulayan teknik adam, kolye ve bileklik gibi takıların ikili mücadelelerde diğer futbolculara zarar verebileceğini ifade etti.

Tek tip kıyafet istedi

Bu yöndeki ilk uygulamayı dün Ümraniye Tesisleri'nde yapan Tigana, ayrıca futbolcularından idmanlara tek tip kıyafetle katılmalarını istedi. Eşofman giyilmesini istemeyen Fransız, ayrıca çalışma sırasında tişört ya da formaların şort içine sokulacağını söyledi. Disiplin ve sağlığı ön planda tutan yeni hoca, idman öncesinde yardımcılarını sahaya gönderip, zemin kontrolü yaptırdı. Gelen bilgiler doğrultusunda da tüm oyunculara vidalı krampon giydirildi.

"Çalışan formayı kapar"

İdman öncesinde tek tek elini sıktığı futbolcularıyla bir toplantı yapan Tigana, şu konuşmayı yaptı: “Futbol bir ekip oyunudur. Biz de iyi bir ekip olmalıyız. Bunun yolu belli; o da çok çalışmak, disiplinden hiç kopmamak, istikrarı yakalamak ve en önemlisi herkese saygı göstermek. Benim gözümde herkes aynı. Geçmişe bakmayacağım. Çalışan formayı sırtına geçirecek. Yeni bir sistem içinde başarı için savaşacağız.”

Basın yakın takipte

Ayağının tozuyla çıktığı ilk idmanı yaklaşık 50 gazetecinin izlemesine şaşıran Tigana, ilk 30 dakikadan sonra çalışmayı basın mensuplarının izlemesine izin vermedi. Ancak Sevilla maçının taktik çalışmasını görüntülemek isteyen kameramanlar ve fotomuhabirleri, her zamanki kendine has yöntemlerle bu yasağı delmeye çalıştı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları