Sürpriz isimler! Kadro operasyonunun kurbanları büyük umutlarla transfer edilen genç isimler ile altyapıdan yetişen Yasin Sülün oldu...

Beşiktaş'ta günlerdir merak edilen operasyon gerçekleşti ve kurbanlar belli oldu. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, dün Teknik Direktör Del Bosque ile yaptığı toplantıda sisteme uymayan futbolcularla yollarını ayırdıklarını açıkladı. İspanyol hoca görüşmede Oktay’a şöyle dedi: ‘Yasin Sülün, Ümit Aydın, Sinan ve Okan Koç Avusturya ve Almanya’da yapılan kamplarda üstün performasta çalıştılar.

Fakat zorunlu olarak kadroyu küçültmemiz gerekir. Bu oyuncular üstün performansta olmalarına ve büyük gayret göstermelerine rağmen sistemine ayak uydurmakta zorluk çekiyorlar.’ Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay da Del Bosque’nin kararlarına saygı gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

‘Yasin Sülün, Ümit Aydın, Sinan ve Okan Koç inanılmaz bir çalışma temposunda antrenman yaptılar. Şu anda Diyarbakır, Bursaspor, Rizespor, Malatyaspor ve Ankara Büyükşehir bu oyuncularımıza talip. Bu oyuncularımızı içimiz ağlayarak takımdan göndereceğiz. Şu anda Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahibiz.’

Bu arada İspanyol hocanın, Ümit, Sinan, Mustafa Doğan ve Fatih Sonkaya’nın gönderilmesini istediği, ancak yöneticilerin, “Mustafa Doğan’la Fatih Sonkaya’yı yeni aldık. Onları gönderemeyiz” diyerek, Bosque’nin isteğine karşı çıktıkları ifade edildi. Yönetimin bastırmasıyla Mustafa ve Fatih’in takımda tutulduğu, Yasin ile Okan Koç’un gönderildiği öğrenildi.

Gönderilen oyuncuların yönetimin kararını öğrenmeleri de çok ilginç gerçekleşti. Yönetimin bu kararından haberi olmayan futbolculardan Ümit Aydın’ın eşinin telefonuna ‘shubuo taraftar paketi’nden mesaj geldi. Yasin Sülün, ayrılık haberini önce nişanlısından öğrenirken, genç Okan Koç’u da kız arkadaşının telefonda, “Beşiktaş seni gözden çıkarmış” sözleri bilgi sahibi yaptı. Üç oyuncu da, olayı öğrendiklerinde şok yaşadı.

Kararı değerlendiren Kıvanç Oktay, “Neticede bu bir teknik karar ve buna biz dahil herkes saygı duymalı. Dört futbolcumuza kulüp bulmaları konusunda yardımcı olacağız. Bizim düşüncemiz tamamen kiralık olarak vermek. Ancak bonservisini almak isteyen oyuncularımıza da kolaylık sağlarız” diye konuştu. Almanya’daki hazırlık maçlarında şans tanınan Ümit Aydın ile Yasin’in gönderilip, Kaan Dobra’nın kalması şaşkınlık yarattı.

Yeni sezona büyük hedeflerle hazırlanan Siyah-Beyazlı ekip, yine yeni teknik direktör Vicente del Bosque’nin yönetime verdiği birinci rapor sonrasında da, yurtdışı kampına gidilmeden önce, tecrübeli Serdar Topraktepe ile birlikte genç oyuncular Gökhan Zan, Eser Yağmur, Ali Cansun Begeçarslan, Yasin Yıldız ve Ümit Atalay ile bu sezon için yollarını ayırmıştı. Böylece Beşiktaş’ta kadro 24 futbolcuya indirilmiş oldu.

Beşiktaş’ın Gençlerbirliği’nden büyük umutlarla renklerine bağladığı ancak geçen sezon arzulanan perforsmansı gösteremeyen Okan Koç, kiralık olarak gitmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, “Asla kiralık gitmem. Kararın bu kadar geç verilmesi de etik değil. Daha önce açıklanması gerekirdi. Bu kadar neden beklediler? Bonservisimi alır, başka kulübe giderim” diyerek hocaya isyan etti.

Takımdan gönderilenler arasında bulunan Ümit Aydın, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada kırgın olduğunu söyledi. Bunun nedenini, “Keşke bir ay önce böyle bir karar alınsaydı da, biz de yeni takımımızla kamp dönemi geçirebilseydik. Şu an hangi takıma gideceğimi bilmiyorum. Karar henüz tebliğ edildi. Ama para için bir yere gitmem. Oynayıp, Milli Takıma yükselebileceğime inandığım bir takımla anlaşmak istiyorum. Gönderilme nedenimiz hakkında bir şey söyleyemiyorlar. Sadece üzgün olduklarını dile getirdiler” dedi.

Teknik direktör Vicente del Bosque’nin yeni sezonda takımda görmek istemediği için Beşiktaş ile yollarını ayıran futbolculara Süper Lig takımlarından teklifler yağmaya başladı. Denizlispor ile Diyarbakırsporlu yöneticiler Sinan Kaloğlu ile Ümit Aydın’ı renklerine bağlamak için harekete geçerken, Kayserispor ise Okan Koç için kolları sıvadı. Teknik direktör Giray Bulak’ın talebi üzerine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’i arayan Denizlispor Başkanı Zafer Katrancı’nın, “Çağdaş’ın transferinde biz size büyük kolaylık gösterdik. Şimdi sıra sizde” dediği öğrenildi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları