Süper yardımcılar!

Beşiktaş’ta Tigana rüzgarı esmeye devam ederken, gözden kaçırılan bir büyük gerçek daha ortaya çıktı. Fransız teknik adamın yardımcıları da en az kendisi kadar ilginç kariyerlere sahip... Stephan Guy, 1993 yılından bu yana Tigana ile birlikte... Bordoeaux ve Olympique Lyon gibi üst düzey ekiplerin yanı sıra Fransa Milli Takımı’nda da yardımcı hocalık yaptı. Son dönemlerde ise Senegal’in seçici kurulundaydı.

4 kez Dünya Şampiyonu

Jean Charles Trouabal’ın geçmişi çok daha renkli... O, Fransa’nın tarihi boyunca yetiştirdiği en büyük atletlerden biri... 4 kez Dünya Şampiyonluğu yaşamış... Futbolla ilişkisi ise Marsilya Kulübü’nde başlamış. Burada fizik kondisyon hocası olarak görev yapan Trouabal, kelimenin tam anlamıyla Tigana’nın sağ kolu... Onun kariyeri hakkında kısa bir gezinti yapıldığında dikkat çeken başarıları ise şöyle:

Yanı sıra öğretmen...

90’LI yıllarda Fransa’nın en iyi sprinterlerinden biriydi. Şu an 39 yaşında. Özellikle 100 ve 200 metrede önemli işler yaparken, 4x100 bayrak yarışında da Fransa Milli Takımı ile Dünya Şampiyonluğu kazandı. Atletizmle birlikte öğretmenlik de yapan 1.87 boyunda ve 77 kilo ağırlığındaki ünlü sporcu, 1990’da Split’te gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda 200 metrede 20.31’lik derecesiyle gümüş madalya kazanıp, ismini duyurdu.

Carl Lewis ile yarıştı

Trouabal yine Split’te Fransa Milli Takımı ile 4x100 bayrak yarışında 37.79 ile hem Dünya rekoru kırdı hem de birincilik kürsüsüne çıktı. 1991’de Tokyo’daki Dünya Şampiyonası’nda 4x100’de, içinde efsane sprinter Carl Lewis’in de bulunduğu ABD bayrak takımının gerisinde kaldılar ve gümüş madalya ile yetindiler. Trouabal’ın son büyük başarısı 1994’te Helsinki’deki Avrupa Şampiyonası’nda geldi ve yine bayrak yarışında şampiyon oldular.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları