'SÜPER' olmadı

Geçen sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi takımımız Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2. kez düzenlenen Süper Kupa maçında Köln kentinde karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 eşitlik ile sonuçlanan maçta 86. dakikada Kezman'ı tutamadık. Sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldık. İyi mücadele ettik ama sonunu getiremedik.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER
Köln'ün Rhein Energie Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne oldu. İlk bölümde topu kontrolünde tutan taraf Fenerbahçe olurken, kontrataklarla pozisyon üreten taraf Beşiktaş, İbrahim Akın ve Delgado ile tehlikeler yaratırken, Fenerbahçe de Roberto Carlos ile gole çok yaklaştı. Karşılaşmada ilk gol 14. dakikada Fenerbahçe adına Deivid'den gelirken, Beşiktaşımız 20. dakikada Bobo'nun şık golüyle eşitliği sağladı. İki takım gollerden sonra da ataklarını sürdürmesine karşın yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLADIK AMA...
İlk yarının aksine ikinci yarıya daha iyi başlayan Beşiktaşımız 55.dakikada Delgado ile gole çok yaklaştı ama top üst direkten dışarı çıktı. Roberto Carlos - Uğur Boral şirketinde ise Uğur Boral sol kanatta ilk yarı zaman zaman etkili olsa da ikinci yarı bu formu düşünce Zico tarafından oyun kenarına alındı, oyuna Ali Bilgin girdi. Beşiktaş'ta Sheriff mücadelesinde vasatı aşamayan Cisse, F.Bahçe derbisinde olumlu bir futbol sergiledi. İkinci devrenin ortasında ise oyun tekrar dengelendi. Galibiyet golü için Fenerbahçe kalesine yüklendiğimiz dakikalarda savunmamızın bir anlık dalgınlığını iyi değerlendiren Kezman Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçiren golü attı. Kalan dakikalarda beraberlik golü için Fenerbahçe kalesini abluka altına alan Kara Kartal aradığı golü bulamadı ve karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Öte yandan karşılaşmanın 90. dakikasında İbrahim Üzülmez yerde yatan Kezman'a centilmenlik dışı hareket yaptığı gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus tarafından kırmızı kart gösterilerek oyuna dışına alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Roberto Carlos'un sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top, barajdan döndü. Dönen topu, Siyah-beyazlı futbolcular uzaklaştırdı.
12.dakikada Beşiktaş'ın atağında Delgado'nun ceza sahası dışından sert şutunda top üst direkten döndü.
13. dakikada Uğur Boral'ın soldan ceza sahasına gönderdiği topa ceza sahası içinde Roberto Carlos, müsait pozisyonda düzgün vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
14. dakikada Kezman'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Alex, pasını Deivid'e verdi. Brezilyalı futbolcu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
20. dakikada Edu'dan kaptığı topla sağ kanattan hareketlenen Mehmet Yozgatlı'nın ortasında, ceza sahası içinde Bobo, vole bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-1

24. dakikada Bobo'nun sağdan ortasında, önce ön direkte Delgado, ardından arka direkte İbrahim Akın topa vuramadı.
26. dakikada Beşiktaş'ın atağında Cisse'nin ceza sahası dışından sert şutunda top, az farkla dışarı çıktı.
41. dakikada Uğur Boral'ın soldan ceza sahasına gönderdiği topa sağ çaprazdan Deivid, yerden sert vurdu. Kaleci Hakan Arıkan, yatarak topa sahip oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Beşiktaş'ın ceza yayı üzerinde kazandığı serbest vuruşu Delgado kullandı. Roberto Carlos, barajı ihlal ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü. Tekrar kullanılan serbest vuruşta Tello'nun vuruşunda baraja çarpan top kornere çıktı.
54. dakikada Tello'nun soldan ortasında arka direkte Delgado kafayla vurdu. Top az farkmla yandan auta çıktı.
71. dakikada Aurelio'nun sağdan ortasında arka direkte Ali Bilgin kafayla vurdu. Kaleci Hakan Arıkan, topu kornere çeldi.
76. dakikada Tello'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta köşeye giden topu Serdar Kulbilge son anda çıkardı. Dönen topu, Cisse tamamladı, kaleci Serdar yatarak topa sahip oldu.
86. dakikada Deniz'in ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Kezman, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1
90. dakikada Kezman'a topsuz alanda müdahalede bulunan İbrahim Üzülmez, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

STAT: Rhein Energie
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Emre Eyisoy, Bahattin Duran
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge, Önder, Can Arat, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Uğur  (Ali Bilgin dk. 64), Alex  (Colin Kazım dk. 79), Kezman  (Selçuk dk. 90+2)
YEDEKLER: Volkan, Vederson, Selçuk, Gürhan, Gökhan Gönül
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Mehmet Yozgatlı  (Serdar Özkan dk. 62), Cisse, Koray  (Can Erdem dk. 87), İbrahim Akın  (Tello dk. 46), Delgado, Bobo
YEDEKLER: Rüştü, Baki, Ali Tandoğan, Fahri
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOLLER: Deivid (dk. 14), Bobo (dk. 20), Kezman (dk. 86)
KIRMIZI KART: İbrahim Üzülmez (dk. 89)
SARI KARTLAR: Edu, Deivid, Roberto Carlos, Kezman (Fenerbahçe), İbrahim Üzülmez, Koray, İbrahim Toraman, Bobo (Beşiktaş)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları