‘Sporda terör, yasaklarla bitirilemez’

Beşiktaş Divan Kurulu tarafından kurulan Sporda Terörü Önleme Komisyonu, çalışmalarını bir rapora dönüştürdü. Bundan tam 266 gün önce, Beşiktaş camiası içinde çok önemli bir adım atılmıştı; Beşiktaş Divan Kurulu ‘Sporda Terörü Önleme Komisyonu’nu kurmuştu. 15 Nisan 2004’te oluşturulan ve başkanlığına Avukat Ali Rıza Dizdar’ın getirildiği komisyonda; Şafak Ali Şık, Hakan Daltaban, Özcan Kesim, Cahit Yıldıztekin, Ergun Türker, Taylan Uygur, Murat Söylemez, Osman Kaya, Mert Balcı ve Taner Döven yer almıştı. O günden bu yana her salı günü toplantı yapan komisyon, çok detaylı bilgiler elde ederek bir rapor hazırladı.

Validen amigolara...
Yaklaşık 9 aylık süreçte İstanbul Valisi, bilim adamları, askeri yetkililer, emniyet güçleri, kaymakamlar, Beşiktaş’taki 4 başkan adayı, psikologlar, medya mensupları, Çarşı başta olmak üzere tribünlerdeki grupların liderleriyle tek tek görüşen komisyon üyeleri; öncelikle statlarda yaşanan istenmeyen olayların neden ve nasıl geliştiği konusunda bilgiler edindi. Aynı girişim, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın da dikkatini çekti ve ‘Anadolu’da Sporda Terörü Önleme Komisyonu’ kurularak proje genişletildi.

Devler davet edildi
Beşiktaş camiası içinde oluşturulan bu komisyon, 25 Ocak’ta hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor. Bu tarihte yapılacak olan toplantıya, İstanbul’daki 4 kulübün teknik adamları ve kaptanlarını da davet eden komisyon üyeleri, 29 Ocak’ta ise çok daha geniş katılımın olacağı bir forum düzenleyecek. Bu forumda da oluşturulan rapor hakkındaki bilgiler, sinevizyon gösterileriyle katılımcılara gösterilecek. Ayrıca kamu yöneticileri de, sporda terörün bitirilmesi konusundaki görüşlerini ifade edecek.

Sporda terör, yasaklarla bitirilemez’
Sporda Terörü Önleme Komisyonu Başkanı Avukat Ali Rıza Dizdar, çalışmaları hakkında bilgi verdi: “Öncelikle kendimizi eğittik. Şu an komisyondaki tüm üyeler, Strassbourg Sözleşmesi’nden tutun da 5149 ve 5188 nolu maddeleri artık ezbere biliyor. Bu süreçte herkesi dinledik. İstanbul’daki emniyet şube müdürleriyle konuştuk, tinerci çocukların sorunlarına kadar ilgilendik. TFF’den destek aldık, faal bir hakemi, Murat Söylemez’i aramıza aldık. Terörü bitirmek için her türlü çalışmayı yaptık.”

‘Her şeyi biliyoruz’
“Şu an hangi statta hangi kapıdan maytaplar içeri sokuluyor, biliyoruz... Hangi amigolar, kimlerle ilginç ilişkiler içine girmiş, biliyoruz... Amacımız sinekleri öldürmek değil, bataklığı kurutmak. Deplasmana taraftar götürülmesin deniyor, yanlış. Avrupa’da yüzde 10 diye bir baraj yok. Önemli olan bilinçli, kültürlü taraftar yaratmak. Federasyon’un üst katında bir odada tutulan kuşe kağıda basılı kural kitapçıklarını insanlara dağıtacağız. Çözüm, yasaklar koymaktan değil, insanların kurallara uymasını sağlamaktan geçiyor.”

(Fanatik)

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları