Sinan Engin: "Bir oyuncu, iki Beşiktaş"

Beşiktaş savunmada iyi gözüküyor ama gol yollarında etkili olamıyor. Bu Sakarya maçında bir kez daha ortaya çıktı.

Oyunu ikiye ayırmak lazım. Tümer'li ve Tümer'siz. Tümer oynadığı sürece tartışmasız Beşiktaş'ın en önemli silahı. Bütün pozisyonları Tümer hazırlıyor. Golü ya Tümer atıyor ya da attırıyor. Çünkü Beşiktaş'ın orta sahasında Tümer tipinde bireysel yetenekleri üst düzeyde olan bir oyuncu yok. Tümer oyundan çıktıktan sonra bu fark iyice ortaya çıktı. Sakarya üstünlüğü ele aldı.

Carew'den yüksek verim alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Carew ilk yarı fazla gözükmedi. İkinci yarı ise kımıldaması Beşiktaş'ı harekete geçirmeye yetti. Maçı değiştirdi. Bu tamamıyla Carew'in kendi çabasıyla oldu. Norveçli'den verim alabilmek için ona geniş boş alanlar yaratmak lazım. Carew, rakibe yüzünü döndüğü zaman geçemeyeceği hiçbir defans oyuncusu yok. Carew'in ve Tümer'in iyi oynadığı bir Beşiktaş'ın gol pozisyonu bulmamak gibi sorunu olmaz. Dolayısıyla bu iki silahı iyi kullandığı zaman Beşiktaş herkesi yener.

Hakem Yüksel'in kararlarını nasıl buldunuz?

Durup dururken başını belaya soktu. İyi yönettiği maçı, penaltıyı tekrar ettirerek karıştırdı. Penaltıyı niye tekrarlattı, öteki penaltıyı niye verdi, anlayamadım. Böyle yaparak hem seyirciyi çıldırttı, hem futbolcuları. İyi hakem olacak ama daha dikkatli olması lazım. Tekrar ettiği penaltıyı, Avrupa'da ve Türkiye'de bütün hakemler veriyor.

Sakarya, Galatasaray'dan sonra, Beşiktaş'ı da zorladı. Ligdeki geleceği nasıl olur?

Sakarya'yı yenilgiye rağmen kutlamak lazım. Kısıtlı şartlara rağmen iyi mücadele ediyorlar. Kafayı takmışlar, "Biz düşmeyeceğiz" diyorlar. Bunu da oyunlarına yansıtıyorlar. Ocak transferinde iyi bir forvet alsaydılar daha iyi olabilirdi. Yıldırım iyi bir takım oluşturdu. İnşallah düşmezler.

G.Saray maçı için görüşünüz?

Sakarya maçına baktığımızda Galatasaray maçının Beşiktaş için zor geçeceğini söyleyebiliriz. Beşiktaş'ı Sakarya karşısında dirençsiz gördüm. Ama sonuçta oynanacak maç derbidir. Derbi maçların da havası başkadır. Ama Rıza, inşallah bu derbiden de yüzünün akıyla çıkacaktır.

SİNAN ENGİN

Kaynak: Pasfotomaç

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları