Sergen'den, Tigana'ya büyük övgü!

Sergen, kulübün resmi yayın organı olan Beşiktaş Dergisi'nin Şubat ayı sayısında yer alan röportajında, teknik direktör Jean Tigana'ya övgüler yağdırdı. Tigana'nın hem psikolog, hem de teknik adam olduğunu belirten Sergen, şunları söyledi: "Özgüvenimizi kaybetmiştik. Fransız hoca futbolcunun dilinden çok iyi anlıyor. Antalya kampında, takım arkadaşlarımla birlikte benim de eksik yönlerimi çok iyi tahlil etti. Benim gözümde komple bir futbol profesörü. Tigana futbolun içinden gelen birisi olarak hem Türkiye hem de Beşiktaş için izlenmesi gereken adam. Futbolcunun nasıl hareket ettiğini antrenmanlarda ve maçlarda nasıl oynadığını çok iyi takip ediyor. Antalya'da kondisyon antrenmanlarında bana nefes aldırmadı. Her yerde gözü var. Teknik bilgisi ve oyun okuması süper."

Sergen, ligin ilk yarısında tribünlerden yükselen tepkilerin hatırlatılması üzerine de şöyle devam etti: "Dileğim; ligin ilk yarısında tribünlerdeki protestoların yerini sevgiye bırakmasıdır. Taraftarların yüreğini hissederek oynamak, galibiyeti getiriyor. İnönü Stadı benim için kutsal mabet. Tribünlerin (Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin) tezahüratı şu anda konuşurken bile beni heyecanlandırıyor. Taraftarlardan tek isteğim, İnönü Stadı'nda sahaya çıkarken bizleri değil, Beşiktaş'ın adını yüceltsinler. Sahada tüm takım arkadaşlarım formanın hakkını vermek için ellerinden geleni yapıyorlar."

İyi oynadığı ve gol attığı zaman övgü dolu sözler duyduğunu, ancak takım kötü olduğunda yerden yere vurulduğunu anlatan Sergen, "4 yıl daha oynayabileceğimi düşünüyorum. Türkiye'de değil Dünyada kaç tane Sergen Yalçın yetişir. Kilo verdim, kendime çok iyi bakıyorum" diye konuştu.

Sergen, futbolu bıraktıktan sonra kesinlikle teknik direktör olacağını da söyledi.

Sergen, unutamadığı goller konusunda ise şöyle konuştu: "Türkiye Süper Ligi'nde 100'ler kulübüne giren oyuncu olarak bugüne kadar attığım her golün değişik hikayesi vardır. Chelsea'ye attığım iki golü unutamam. Fenerbahçe'ye 90.'ncı dakikada attığım gol unutulmaz hatıralarımda yerini alır. 100. yıldaki şampiyonluk maçında, Galatasaray'a 90. dakikada attığım gol ise benim için çok ayrı ve özeldir."

Sergen Yalçın, (A) Milli Futbol Takımı'na da değinerek, "Türk Milli Takımı'nda Fatih Terim büyük fırsat. Terim, takımın başına daha önce getirilseydi, milli takımımız şu anda 2006 için kampa giriyordu" dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları