Senin gecen Kartalım!..

Geçen sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2. kez düzenlenen Süper Kupa maçında Köln kentinde karşı karşıya gelecek. Rhein Energie Stadı'nda TSİ 21.00'de başlayacak ve Show TV'den naklen yayınlanacak sezonun ilk derbisini Fırat Aydınus yönetecek.

Beşiktaş'ta 25 kişilik kadroda yeni transfer Diatta ile sakatlıkları nedeniyle Gökhan Zan, Mehmet Sedef ve Murat Şahin yer almıyor.  Milli kaleci Rüştü'nün bu maçta oynayıp oynamayacağına teknik heyet karar verecek. Beşiktaş'ın başında ilk kez bir derbi maçına çıkacak olan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ''Camiamızı mutlu edebilmek için bu karşılaşmayı kazanıp, sezonun ilk kupasını müzemize götürmek istiyoruz. O yüzden bu istekle maça hazırlandık, kupayı alacağız'' diye konuştu. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig maçlarını düşünerek sahaya farklı bir 11 süreceğine söyledi.

F.Bahçe'de ise sakatlığı devam eden Appiah, Semih ve Kemal ile cezalı Tümer kesin olarak forma giymezken, Milli Takımdan geç dönen Lugano'da İstanbul'da bırakıldı. F.Bahçe teknik direktörü Arthtur Zico'da sezonu kupayla açmak istediklerini belirtti.

İlk sahibi Beşiktaş

TFF tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıllardaki Cumhurbaşkanlığı Kupası statüsünde, lig ve kupa şampiyonlarını karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın ilk sahibi Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, geçen sezon başında Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan maçı Mert Nobre'nin golüyle 1-0 kazanarak, kupanın ilk sahibi olmuştu.

28 ülke canlı yayınlayacak

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Almanya'da yapılacak Türkiye Süper Kupa maçının, 28 ülkede canlı yayınlanacağı açıklandı. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Almanya'da yapılacak Türkiye Süper Kupa maçının, 28 ülkede canlı yayınlanacağı açıklandı.

F.Bahçe:
Serdar
Önder
Can
Edu
R. Carlos
Deivid
Aurelio
Deniz
Alex
Uğur Boral
Kezman

Beşiktaş:
Hakan
A.Tandoğan
İbrahim Kaş
S.Kurtuluş
Tello
M.Yozgatlı
Koray
Delgado
İbrahim Akın
Can Erdem
Bobo

Tarih: 5 Ağustos 2007
Saat: 21.00
Stat: Rhein Energie
Hakem: Fırat Aydınus
Yayın: Show Tv

Ezeli rekabette 318. randevu

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün Almanya'nın Köln kentinde yapacakları Süper Kupa maçıyla  birlikte 318. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'de, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle  başlayan 83 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü  bulunuyor. Bugüne dek yapılan 317 maçta Beşiktaş 118, Fenerbahçe ise 115 galibiyet  alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 426 golüne, Beşiktaş 400 golle  karşılık verdi.

Gurbette 3. kez

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Almanya'da 3. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 1981'de Almanya'da yapılan 2 özel maçta taraflar birer  galibiyet almıştı. 19 Temmuz 1981'de Herne'de yapılan maçı 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, 26  Temmuz 1981'de Offenbach'daki derbiyi ise 3-0 yitirdi.

Sağlam'ın ilk derbisi

Almanya'daki Süper Kupa maçı, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, siyah-beyazlı takımın başındaki ilk derbi sınavı olacak. Türkiye'deki 2. sezonuna giren Zico ise, Fenerbahçe'nin başında geçen sezon  çıktığı toplam 6 derbi maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı. Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 6 derbide toplam 6 gol atarken,  kalesinde 4 gol gördü.

Zico yönetimindeki Fenerbahçe'nin ezeli rakipleriyle yaptığı derbi maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

   Tarih                    Maç         Organizasyon     Stat                   Sonuç
   ----------             ---------------         ------------    --------------                  -----
19.11.2006  F.Bahçe-Beşiktaş      Lig         FB Ş.Saracoğlu            0 - 0
03.12.2006  F.Bahçe-G.Saray       Lig         FB Ş.Saracoğlu            2 - 1
11.04.2007  Beşiktaş-F.Bahçe  Türkiye Kupası  BJK İnönü              1 - 0
26.04.2007  F.Bahçe-Beşiktaş  Türkiye Kupası  FB Ş.Saracoğlu      1 - 1
05.05.2007  Beşiktaş-F.Bahçe      Lig         BJK İnönü                      0 - 1
19.05.2007  G.Saray-F.Bahçe       Lig         Ali Sami Yen                 1 - 2

BAŞKANLARIN DERBİ KARNESİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yarın yapılacak Süper Kupa maçı öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş karşısında 9  galibiyet, 11 de yenilgi yaşadı. Aziz Yıldırım'ın ilk kez göreve geldiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren  ezeli rakipler arasında yapılan toplam 25 maçın 9'unu Fenerbahçe, 11'ini Beşiktaş  kazanırken, 5 maç berabere sona erdi. Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım  döneminde Beşiktaş'a toplam 36 gol atarken, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Beşiktaş ise 30 Mayıs 2004'de yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen  Yıldırım Demirören yönetiminde, Fenerbahçe ile yaptığı 9 maçtan 4'ünü kazandı,  2'sini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı.

AĞUSTOS AYINDA 42. KEZ

Ezeli rakipler 83 yıllık rekabette mayıs ayıyla birlikte en çok, yarınki maçın yapılacağı ağustos aylarında karşı karşıya geldi. İki takım arasında ağustos aylarında yapılan toplam 41 maçtan 17'sini  Fenerbahçe, 14'ünü Beşiktaş kazanırken, 10 maç da berabere sonuçlandı.  Fenerbahçe'nin 54 golüne, Beşiktaş 43 golle yanıt verdi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları