Şampiyon 7. maçta belli olacak!

Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors arasındaki serinin 6. maçına LeBron James damgasını vurdu. Kazanan evinde Cavaliers oldu.

NBA final serisi 6. maçında Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors karşı karşıya geldi. Quicken Loans Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Cavaliers, 115-101'lik skorla kazandı ve seriye dengeyi getirdi.

Maça çok hızlı başlayan ve ilk 5 dakika Warriors'a basket izni dahi vermeyen Cavaliers, farkı bir anda çift hanelere çıkardı. Curry'nin 2 faul almasının da etkisiyle parkede agresif kalamayan Warriors, ilk çeyrekte yalnızca 11 sayı üretebildi ve farkı 20 sayıya çıktı. Cavaliers, ikinci çeyrekte kendi standartlarını korurken, Warriors hücumda kendi ritmini yakaladı. Bu çeyrekte üçlük çizgisinin de gerisinden etkili olan Warriors, farkı bir türlü tek hanelere indiremedi. İlk devre sonunda 59-43 Cavaliers üstünlüğü vardı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Warriors, Stephen Curry'nin agresif oyunu ve Klay Thompson ile Leandro Barbosa'nın destekleri ile farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Fark 7'ye kadar inerken, her zor anda Cavaliers'ta LeBron devreye girdi ve farkın daha da fazla kapanmasına izin vermedi. Bir ara takımının 18 sayısının tamamını üstüste atan LeBron, Cavaliers'ın önde kalmasını sağladı. Warriors'ta Stephen Curry'nin son çeyreğin ortasında 6 faulle oyun dışı kalmasının ardından oyun 'neredeyse' bitti. Oyunu fiili anlamda bitiren ise JR Smith'in üçlüğü oldu.

Cleveland Cavaliers'ta LeBron James, 5. maçtaki 41 sayısından sonra bu maçta da 41 sayı üretti. Ayrıca, 11 asist, 8 ribaunt, 4 top çalma ve 3 blok ile istatistik kağıdının her hanesini doldurdu.

Kyrie Irving 23, Tristan Thompson 15 sayı ve 16 ribaunt, JR Smith 14 sayı ile galibiyete katkı sağladılar.

Warriors'ta ise Stephen Curry 30 sayı, Klay Thompson 25 sayı, kenardan gelen Leandro Barbosa ise 14 sayı ile çift haneli skor üretebilen 3 isim oldular.

Warriors ile Cavaliers arasındaki 7. maç Oracle Arena'da pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 03.00'da oynanacak.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları