Sakatlıklar idmanda oluyor!

Turkcell Süper Ligi ve İkinci Lig (A) Kategorisi'nde bu sezon ilk yarıda yaşanan sakatlıkların büyük bölümünün antrenmanlarda meydana geldiği açıklandı.

Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, bu iki ligde sezonun ilk yarısında forma giyen toplam 621 futbolcunun yaşadığı 246 sakatlık vakasının yüzde 36.25'i maçlarda, yüzde 63.75'i ise antrenmanlarda oluştu.

Sakatlıkların yüzde 88'inin temasa bağlı olmadan yaşandığının ortaya konulduğu araştırmada, yüzde 12'sinin ise temas sonucu oluştuğu bildirildi.

Konunun uzmanları Opr.Dr. Mehmet S. Binnet ve Yrd.Doç.Dr. Onur Polat, araştırmalar sonucunda sakatlıkların aşırı yüklenmeden kaynaklandığının anlaşıldığını kaydettiler.

Profesyonel futboldaki rekabetin, çoğu zaman sertliği de beraberinde getirdiği belirtilen yazıda, "Kendi liglerinde ve uluslararası şampiyonalarda mücadele eden takımların bir çoğu, artan maç trafiği ve kazanma hırsı ile birlikte sakatlık risklerini daha yoğun yaşamaktadırlar" denildi.

Opr.Dr. Binnet ve Yrd.Doç.Dr. Polat, özellikle kas yaralanmalarının, teknik ekiplerin bir sezon içerisinde birden fazla değiştiği kulüplerde en fazla gözlemlendiğini ifade ettiler.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları