Quaresma ve Ronaldo ayrılmaz ikili

Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma ile futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Cristiano Ronaldo arasındaki dostluk uzun yıllardır devam ediyor.

2014 yılında Fernando Santos'un Portekiz'in başına geçmesinin ardından Cristiano Ronaldo'nun attığı 7 golün asisti Ricardo Quaresma'dan geldi. Quaresma'nın toplamda Ronaldo'ya asisti ise 9. Ronaldo'nun 81 golünün 9'u Quaresma servisiyle geldi. Son Mısır maçında da Quaresma, Ronaldo'nun attığı golden sonra ayağa kalkıp zıplarken yedek kalmanın kendisi için bir sorun olmadığını net şekilde gösterdi. Milli formayla 16 asisti bulunan Quaresma, 9 asistini ise oyuna sonradan girdikten sonra yaptı. Quaresma'nın yedek kalması sorun değil. Oyuna girdikten sonra bir şekilde topu Cristiano Ronaldo ile buluşturuyor. Ronaldo da yakın arkadaşından gelen pasları genelle golle sonuçlandırıyor...

2007 YILINDA BAŞLAYAN MİLLİ BERABERLİK

İkisi de 2003 yılında milli takım ile başlangıcını yaptılar. Ancak Q7, sakatlığının ardından hem 2004 Avrupa Şampiyonası'nı kaçırdı hem de Dünya Kupası'na gidemedi. Bu dönemde de Cristiano Ronaldo, dünyanın en iyisi olmak ile meşguldü... İki dostun milli formayla aynı maça çıkması 2007 yılını buldu.

''RONALDO VE QUARESMA GÖZÜ KAPALI BERABER OYNAR''

Sporting Lizbon alt yapısında beraber forma giyen Quaresma ve Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Lourenço, ikili arasındaki dostluğu şu sözlerle anlatıyor: ''Birisi gol attığında diğeri de atmak istiyordu. Diğerinden daha güzel goller atmaya uğraşıyorlardı. Aynı şekilde dribling yapıyorlardı. Bu sayede birbirlerini daha iyi yapıyorlardı. Kötü bir rekabet değildi. Sahada hep birbirlerini arıyorlardı. Gözleri kapalı bile beraber oynarlardı. Ronaldo her zaman Quaresma'dan orta alacağını bilirdi ve doğru yere koşup Quaresma'yı beklerdi. Bu sayede hala Ronaldo, doğru yerde bulunuyor...''

''QUARESMA, RONALDO İÇİN BÜYÜK AVANTAJ''

Lourenço, iki dostun 2018 Dünya Kupası'nda da rakiplerine tehlike yaratacağını savunurken ''Quaresma'nın pasları Ronaldo için büyük avantaj. Euro 2016'da başarılı oldular. Quaresma, 34 yaşına geldi ama hala Dünya Kupası için Portekiz'e yardımcı olabilir'' diye konuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları