Potada Tekel'e de acımadık

Sarı siyahlı rakibinin skorer isimlerini etkili savunmasıyla kilitleyen siyah beyazlı ekip, Barış-Wright-Elliott üçlüsünün ürettiği 54 sayıyla, üst üste üçüncü galibiyetine ulaştı.

Beşiktaş, seri galibiyetlere devam ediyor. Dün de Tekel'i 79-72 yenen siyah beyazlılar, böylelikle üç maçlık saha avantajını iyi kullanmış oldu. Tekel Antrenörü Hakan Demir, Beşiktaş'ın hızlı hücumlarını kesmek için, Walker'ı hücum ribaunduna sokup, kendi potasında da Kerem'in Elliott ve Wright ile ikili oyunlar yapmasını engelleyince siyah beyazlılar ilk periyotta çok zorlandı. Tekel'in sert savunmasına karşın Elliott'la sayılar bulan Beşiktaş, birinci çeyreği 24-22 önde kapadı. Tekel, ikinci periyodun başında Walker ve Wright'ı kenarda tutunca, siyah beyazlılar üstünlüğü ele geçirdi. Savunma ribaundları ve hızlı hücumlarla oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş, Kornegay'ın bloklarıyla da coştu. Bu arada Kerem ve Mithat da oyunu hızlandırdı ve Beşiktaş ikinci periyodu 19-14 önde geçti.

Üçüncü periyotta Tekel, faul problemleri nedeniyle alan savunmasına döndü. Buna karşın Beşiktaş Barış'ın arka arkaya üçlükleri ve Mithat Demirel'in Wright'ı kilitlemesi sayesinde bu bölümü de 23-19 önde bitirdi. Son çeyrekte oyunu rölantiye alan Murat Didin'in talebeleri Elliott ve Wright'ın sayılarıyla farkı korudu. Tekel ise Walker'ı kenara alınca teslim bayrağını çekti: 79-72. Siyah beyazlılar bu galibiyetle ligdeki yükselişlerine devam ederken, sezon başından beri bir türlü verim alamadıkları Kornegay, yaptığı bloklar, aldığı ribaundlar ve sayılarıyla ilerisi için ümit verdi.

SALON: BJK Akatlar

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu (**), Can Atsüren (**), Tunçtan Durmuşcan (**)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Kerem (**) 3, Ellis (**) 4, Tolga (*), Elliott (***) 17, Wright (***) 18, Mithat (**) 7, Barış (****) 19, Kornegay (***) 11, Umutcan (*)

İSTANBUL TEKELSPOR: Reese (***) 19, Yunus (**) 5, Videnov (**) 10, Walker (***) 17, Nedim (*) 2, Alper (**) 6, Engin (**) 8, Umut (*) 2, Tufan (*) 2, Serdar (*) 1

1.PERİYOT: 24-22

DEVRE: 43-36

3.PERİYOT: 66-55

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları