"Pankartlar şaşırttı"

Beşiktaş'ın dün oynadığı Konyaspor maçı öncesi İnönü Stadı'nın kapalı tribününde, Sinan Engin aleyhine açılan pankartların son anda taraftarlar arasında yaşanan iletişim kopukluğundan dolayı açıldığı ortaya çıktı. Siyah beyazlı takıma genel menajer olarak geçtiğimiz günlerde yeniden göreve getirilen Sinan Engin'e Beşiktaş taraftarının ilk tepkisi sanal ortamda olmuştu. Taraftarların forumlar açarak görüşlerini bildirdikleri internet sitelerine Engin'in göreve getirilmesinin yanlış olduğunu ve Beşiktaş'ın istikrarının bozulacağını ifade ediyorlardı. Hatta 1 Ağustos'ta Sheriff Tiraspol ile oynanan Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme ilk maçı öncesi Sinan Engin'in menajerlik görevine getirileceği söylentileri üzerine, o gün takımının menajeri olan Ali Gültiken sahaya çıktığında taraftarlardan büyük destek görmüştü.

Geride kalan 10 günlük süre içerisinde Beşiktaş'ta futbol şubesi kapandı ve Sinan Engin genel menajer olarak göreve başladı. Dün oynanan Konyaspor maçı öncesine kadar ise taraftarın pankartlar açarak, bu boyutta bir tepki göstermesini kimse tahmin etmemişti. Hatta kapalı tribünde bulunan Beşiktaşlılar bile bu tepkiyi beklemiyordu. Engin aleyhinde hazırlanan bu pankartların takımın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkması ve Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapılabilmesi için karşılaşma öncesi açılmamasına karar verildi. Taraftarların verdiği bu karar pankartları açmakla görevlendirilen diğer taraftarlara tam olarak iletilemeyince, İstiklal Marşı okunmaya başlandığı sırada tüm stadı şok eden o pankartlar açılmış oldu.

Marş sırasında indirilmeyen pankartlar maçın başlamasının ardından bir daha açılmamak üzere toplandı. Takımlarına destek vermek için ilk yarı boyunca bu konuyu unutan kapalı tribün taraftarları devre arasınında pankartların neden açıldığını kendi içinde tartışmaya başladı ve devre arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. İkinci yarı ile birlikte bu konuyu tekrar kapatan Beşiktaş taraftarı takımın iyi bir yolda olması, yakalan istikrarın bozulmaması ve oynanacak kritik maçlar öncesi Sinan Engin'e eleştiri yapmamayı ve sadece takımlarını destekleme kararı aldıkları öğrenildi.

Beşiktaş yönetimi ise, olayın ardından teknik heyete ve menajer Sinan Engin'e desteklerinin sonuna kadar sürdüğünü dile getirirken, konu ile ilgili tek açıklamayı genel sekreter Kenan Öner yaptı. Öner, dün akşam taraftarların açtığı pankartların çok büyütülmemesi gerektiğini dile getirirken, Sinan Engin'in takıma katkısının olumlu olacağına inandığını ifade etti. Öner şöyle konuştu:

"Dün akşam biz de maçı izleyen diğer futbol severler gibi o pankartları görünce şaşırdık. Beşiktaşlı taraftarlardan böyle bir protesto beklemiyorduk. Ama sezonun henüz başladığı ve iyi sonuçlar aldığımız şu günlerde bu tarz bir protestonun gereği yoktu. Camia olarak kenetlenmemiz gereken dönemde bu şekildeki ayrılıklarının olmasını istemiyoruz. Ben taraftarımızdan birlik ve beraberlik içinde olmalarını istiyorum. Bu şekilde olaylara duygusal yaklaşımlar yaparsak en büyük zararı Beşiktaş görür. Sinan Engin'in takımımıza yapacağı katkılar ilerleyen günlerde daha iyi anlaşılacak. Tüm Beşiktaşlıları kenetlenmeye davet ediyorum."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları