"O silah bana gösterildi"

Son günlerdeki çıkışlarıyla dikkat çeken Başkan Yıldırım Demirören, İTÜ’de katıldığı bir konferansta da bomba gibi açıklamalar yaptı. Sözlerine kulübü tanıtarak başlayan Demirören, "Beşiktaş, Türkiye’de daima ilklerin takımı olmuştur. Ülkemizde eskrimde, atletizmde, boksta, kürekte ilk şampiyon biziz. İstanbul Futbol Şampiyonası’nda ilk şampiyon biziz. Bu ligde 15 yıl şampiyon olan, 15 kez centilmenlik kupası alan biziz. Buna rağmen Beşiktaş, stadında insan öldürülen bir kulüp yaftası ile lekeli bir kulüp haline getirilmek istendi" ifadelerini kullandı.

"Yönetim bile haftalık!"

Beşiktaş Başkanı, daha sonra teknik heyetteki değişim hakkında bilgi verdi: "Biz, bir Dünya Takımı olmak için Del Bosque’yi getirdik. Hedefimiz bir değil, uzun yıllar onu takımda tutup Avrupa Şampiyonluğu’na gitmekti. Ancak Türkiye’de futbol öyle bir hale geldi ki, bir hafta ötesini bile planlayamıyorsunuz. Hatta yönetimlerin ömrü bile haftalık olabiliyor. Buna rağmen Bosque’nin arkasında durduk. Parma’yı yenip yolumuza devam etsek, her şeye rağmen onunla yürürdük. Fakat ardından bir de Konyaspor yenilgisi geldi ve bu gelişmeler yaşandı."

"Carew ve Fran tutmadı"

"Şartlar ne olursa olsun Rıza Çalımbay ile yolumuza devam edeceğiz" diyen Demirören, sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş’ın asıl özelliği altyapısıdır. Biz, bu çocukların şampiyonluğa zorlanmasını değil, yukarıya hazırlanmasını ilke edindik. Göreve geldiğimizde 4 yabancının sözleşmesi de sürüyordu. İki hakkımızı Carew ve Juanfran’a kullandık. Carew’in transferine kim karşı çıkabilir ki? 25 yaşındaydı, Avrupa’nın tanıdığı bir santfrordu. Fran’ı da Bosque istedi. Menacerler, ‘alamazsınız, gelmez’ diyordu, aldık. Ne yazık ki, aşı tutmadı..."

"Şampiyonluğumuz engellendi"

"Geçen sezon şampiyonluğumuz engellendi. Şampiyon olsaydık, en az 4-5 sene zirvede kalırdık. 1.5 yıldır hakem hatalarına kurban gidiyoruz. Rakip ceza sahasında voleybol oynanıyor, ama penaltılarımız verilmiyor. Trabzonspor Başkanı’nın demeçlerini gazeteden okudum. Eğer Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş Başkanları bir şeylerden yakınıyorsa, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Ben, Türkiye’de teşvik olduğuna inanmıyorum. Maalesef bazı yöneticiler ortaya çıkarak bunun normal olduğunu söylüyor. Bu görüşe katılmak mümkün değil."

"O silah bana gösterildi"

"Abdi İpekçi’de Beşiktaş taraftarına gösterilmiş silah, Beşiktaş Başkanı’na gösterilmiş sayılır. Orada olsam, Beşiktaş centilmenliğiyle yanıt verirdim. TBMM’deki komisyona da söyledim. Eğer şiddet, kötü tezahürat önlenecekse, önce bizler, başkanlar iğneyi kendimize batırmalıyız. Futbol takımımıza dönersek... Tek patron Rıza hoca... O ve ekibi Avrupa’da, Afrika’da çalışmalar yapıyor. Verecekleri rapor doğrultusunda gereken revizyonu yapacağız. Benim ve arkadaşlarımın hedefi, Türkiye’den daha çok Avrupa..."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları