Nerelerdesin Pancu!

Mircea Lucescu’nun isteğiyle Rapid Bükreş’ten transfer edildi. İlk günlerde aldığı eleştiriler, ilerleyen haftalarda yerini alkışlara bıraktı. Gol atıyor, attırıyor, hücumda rakibi darmadağın ederken savunmasına da yardımcı oluyordu. 100. yılda gelen çok anlamlı şampiyonlukta başroldeki isimler arasında gösterilen Pancu, bir sonraki yıl da başarılıydı. Ancak Vicente Del Bosque’li dönem, bir anlamda onun sonu oldu!

Yaşadığı sakatlıklar da şanssızlığıydı. Ancak iyi olduğu günlerde de maça kulübede başladı, orada tamamladı. Parma’da onbirde başlatılmaması büyük tepki aldı. Yorumcular, İspanyol hocaya sert eleştiriler gönderirken, Rumen yıldız FANATİK’e az ama öz konuştu: “Hafta boyunca çalışıp kendimi hazırlamıştım. Banko oynarım diye düşünüyordum, hiç alınmadım. Nedenini bilmiyorum. Bunu hocama sorun.”

Üç usta kalemden Pancu yorumu
Metin Tükenmez
Pancu’nun santrfor olarak transfer edildiğini bilmekteyiz. Bildiğimiz bir şey daha var; Türkiye’ye geldiği ilk günlerde Beşiktaş’ı izleyen yorumcuların büyük bölümü, onu amatör futbolcuya benzetmişti. Ama Pancu, Lucescu’nun futbolcularından en yüksek verimi alma becerisiyle takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu.

O günlerde takım gelişen, ilerleyen ve kazanan bir ekipti. Şimdiki takımın ise gelişme ve ilerleme ihtimali yok. Hal böyle olunca her kayıp maçtan sonra bir çıkış yolu aranıyor. Parma’ya kaybedilince de bu yollardan biri Pancu oldu. Oysa Beşiktaş’ın sorunu bir futbolcuya bağlı değil. Takımın hastalığı deride değil, derinde.

Yani Beşiktaş, Pancu’nun oynayıp oynamamasıyla değil, operasyonla kendine gelir. Bu zaman alır; ‘zamanım yok’ diyorsanız, işler daha da kötüye gider.

Basri Baykoç
Vicente Del Bosque’nin en büyük çelişkilerinden biri, Daniel Pancu... Beşiktaş kadrosu en başta, Pancu’nun onbire giremeyeceği bir düzeyi asla yakalayamadı.

Del Bosque, onun sistemine uymadığını da savunamaz... Zira bölgesine yabancı olanları devşirme olarak o kadar çok kullandı ki, takımdaki joker özellikli en güçlü oyuncuların başında yer alan Pancu, buna rağmen İspanyol teknik adamın arayışlarının hiçbirinde gündeme gelmedi.

Bana öyle geliyor ki, işin içinde teknik nedenlerin dışında bazı mevzular var.

Yönetimin tıpkı Oscar Cordoba’da olduğu gibi Daniel Pancu’ya olan yaklaşımında da bazı bilinmeyenlikler var.

Del Bosque bunun baskısı altında...

Bu tür soru işaretleri de sanırım ancak Ocak’ta netleşecek.

Cem Dizdar 
Bana sorarsanız; Beşiktaş’ın, hem Türkiye hem de Avrupa’daki büyük takımlarda banko oynayabilecek iki oyuncusundan biri Gabriel Daniel Pancu’dur. Diğeri ise Oscar Cordoba...

Görev yaptığı her mevkiide hem dikine, hem de yatay oynayabilen Pancu, pres gibi, alan kapama gibi ‘kalın’ işleri de, arapası ya da şut gibi ‘ince’ işleri de becerebilen ender futbolculardan. Buna rağmen bence, bu takımla ‘iş yapamaz.’ Çünkü ‘futbolcu kumaşı’ ne kadar yüksek olursa olsun, o da tıpkı, diğerleri gibi bir ya da iki maç parlar ve hemen söner. Çözülemeyen sorun, gereğinden fazla ‘orta kalibre’ ve ‘tek tip’ oyuncudan kurulu Beşiktaş’ın bir türlü takım olamayışı.

Yanlış kurulmuş bir takım, yanlış bir akılla yönetiliyor. Filozofun dediği gibi,

“Yanlış olan bir hayat doğru yaşanamıyor...”

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları