Muhalefet sesini yükseltiyor

Yeni bir başkan, yeni bir yönetim, yenilenmiş bir takım, yeni bir hoca ve yeni bir stadda yeni sezona girecek olan Beşiktaş camiası takımından hem umutlu, hem de endişeli... Hazırlık maçlarında alınan sonuçların ardından daha lige hazır olmadığı görüşü hakim olurken, muhalefet kanadı yönetimi topa tuttu. Yapılan transferlerin yerinde ve kaliteli olmadığını belirten eski yöneticiler, Del Bosque’nin takımın sistemini oturtamadığını, ideal kadroyu da ortaya çıkaramadığını söyledi. 2. başkan Murat Aksu ise yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını, hazırlık maçlarında alınan sonuçların ölçü olamayacağını söyleyerek şampiyonluk sözü verdi. Futbolcu-menajer Tayfur Havutçu da yeni transferlerin takıma uyum sağlamaya başladığını söyleyerek, “Onlar bizi, biz onları daha iyi tanımaya başladık. Ligde çok farklı bir Beşiktaş izleyeceksiniz” dedi.

Yönetime bu zik-zaklı gidişte en büyük destek Fikret Orman’dan geldi. Yeni işbaşı yapan yönetimin kısa zamanda elinden gelenin en iyisini yaptığına inandığını söyleyen Orman, “Kısıtlı zaman içinde iyi iş çıkardılar. Biz de gelsek böyle olacaktı. Hazırlık maçları yanıltıcı olabilir. Şampiyon olduğumuz sene de Yunanistan’da AEK’ya 5-0 yenilmiştik. Yeni transferlerin takıma oturması zaman alacak” dedi. Muhalefetin ağır toplarından Erol Kaynar ise yönetimi yapılan transfer politikası nedeniyle eleştirerek, “Transferin çokluğuna bakıp Beşiktaş’ı dünya şampiyonu ilan ettiler. Yönetim bu kadar transferi neye dayanarak yaptı? Bunların kimin tarafından yapıldığı benim için soru işareti. Del Bosque hangi oyuncuyu tanıyor? Beşiktaş’ın hangi sistemle, ne oynadığı belli değil. Bu tablo lig öncesi bizi endişelendiriyor” dedi.

Takımın durumundan endişeli olan isimlerden biri de eski yöneticilerden Affan Keçeci. Yönetimin Del Bosque’nin işine karıştığını ima eden Keçeci, “Hocanın göndermek istediklerini tutup, başkalarının gönderilmesi beni rahatsız etti. Yeni transferler var, onlar oynamadı. Az paraya çok futbolcu aldık diye övünüyorlar. Önemli olan doğru yere transfer yapmak. Takımın daha sistemi oturmamış. Bu hastalık devam ederse şampiyonluk hayal olur” dedi. Endişelerin yersiz olduğunu söyleyen 2. başkan Murat Aksu ise, “Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar yanıltıcı olur. Şu anda bu takım gerçek kimliğinin yüzde 50’sini bile ortaya koymadı. Herkes yorumunu, tahminini ona göre yapsın. Transferler yerinde yapıldı, takımın başına da dünya çapında hoca getirdik. Bu Beşiktaş 13 puan fark atıp şampiyon olur” şeklinde konuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları