Maaşa zam, Sosa ile devam

Beşiktaşımızın gündemini uzun süredir meşgul eden Jose Sosa krizi tatlıya bağlandı:

Beşiktaşımız'da Jose Sosa krizi nihayet sona erdi.

Yönetimimiz, ayrılmayı kafasına koyan ve süresiz kadro dışı bırakılan Arjantinli yıldız Jose Sosa el sıkıştı ve tecrübeli oyuncu salı akşamı yeniden takımla antrenmana çıktı.

Bildindiği gibi Jose Sosa, kendisine talip olan ve Beşiktaşımız'a 4 milyon Euro bonservis bedeli öneren Milan'a transfer olmak için Türkiye'de yaşanan olayları öne sürmüş ve 8 Temmuz'da başlayan yeni sezon hazırlıklarına katılmamıştı.

13 Temmuz'a kadar takımın yaptığı hiçbir antrenmana çıkmayan Jose Sosa, daha sonra menajerinin yönetimle yaptığı görüşme sonrası 14 Temmuz'da yapılan akşam çalışmasında yer almıştı.

KAMPA GİDİP ÇALIŞMAMIŞTI

Beşiktaş'ımız, 20 Temmuz'da Avusturya kampına gitti. Jose Sosa da kafilede yer aldı ancak yine idmanlara çıkmadı. 23 Temmuz'da Beşiktaş'ımızSosa'nın süresiz kadro dışı bırakıldığını açıklarken Jose Sosa da İstanbul'a döndü.

Ümraniye'de bir süre Yasin Sülün yönetiminde kendisine verilen programı uygulayan Sosa, daha sonra U21 takımıyla çalıştı. Bu süreçte MilanSosa için teklifini yükseltmeyip Beşiktaşımızın talep ettiği 7-8 milyon Euro civarına çıkmayınca yönetimimiz de sözleşmeli oyuncusunu bırakmadı.

500 BİN EURO ALMIŞ OLACAK

Gelinen son noktada da ise Jose Sosa ve Yönetimimiz yeniden masaya oturdu ve taraflar anlaşmaya vardı. Yönetimimiz, çıkmadığı antrenmanlar ve Beşiktaşımız'dan ayrılacağını açıklaması nedeniyle 31 yaşındaki Jose Sosa'ya 300 bin Euro ceza kesecekti.

Yapılan anlaşmaya göre bu ceza kesilmeyecek ve ayrıca Jose Sosa'nın yıllık ücretine 200 bin Euro eklenecek. Yani bir anlamda 500 bin Euro zam yapılmış olacak ve 'geçen sezonun asist kralının' yıllık ücreti 1.8 milyon Euro'ya çıkacak.

Eşi ve çocuklarını Ibiza'dan alıp İstanbul'a gelen Sosa'nın affedildiği dün kulüpten yapılan açıklamayla da duyuruldu ve deneyimli orta saha oyuncusu akşam yapılan çalışmada da yerini aldı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları