"Logo değişmezse maça çıkmayız"

Türk futbolunun iki devi; Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek Köln’deki Süper Kupa maçı, logo ve flama krizi nedeniyle oynanmama tehlikesiyle karşı karşıya. Futbol Federasyonu’nun, bu yıl hazırlanan Süper Kupa ambleminde, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi için hazırladığı formadaki renkleri çağrıştıran lacivert zemin üzerine sarı ve turkuazı kullanması, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve siyah beyazlı yöneticilerin tepkisini çekti. Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, "Logo değişmezse, maça çıkmayız" diyerek Futbol Federayonu’na rest çekti.

Kenan Öner, "Başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim kurulumuzla yaptığımız toplantı sonucunda Rhein Energie Stadı’nın içine asılan turkuaz rengi flama ve sarı lacivert kupa figürünün sökülmediği taktirde maça çıkmama kararı aldık" dedi. Öner, şöyle devam etti:

Fenerbahçe’yi çağrıştırıyor

"Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa logosu ve flamalarını rakibimiz F.Bahçe’nin renkleri ile bağdaştırmasına anlam veremedik. Bunun bilinçli olarak yapılmadığını umuyor ve hatanın düzeltilmesini istiyoruz. Aksi taktirde Süper Kupa maçını oynamayacağız."

Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, "Beşiktaş yönetimi olarak kurumlara ve kurallara saygılıyız. Ama kulübümüzü rencide edecek her türlü olaya tepki vereceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bize haksızlık yapıldı

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş ise, "Rakibimiz Fenerbahçe olmasına rağmen bu amblemin renklerinin sarı lacivert olmasına tabii ki tepki göstereceğiz. Ayrıca tribünde de koltuk sayısında haksızlık yapıldı. Karşı tribün tamamıyla Fenerbahçelilere verilirken, bu tribünün yarısının bizim olması gerekiyordu. Biz de tabii ki, bu konuyu federasyona şikayette bulunarak tepkimizi göstereceğiz" diye konuştu.

Tüm kulüplere eşit mesafedeyiz

Futbol Federasyonu yöneticilerinden Mustafa Yazıcı ise, flamaları hazırlarken kesinlikle art niyetli bir düşünce içerisinde olmadıklarını belirtirken, "Biz, tüm kulüplere eşit mesafedeyiz. Tüm renklere de saygılıyız. Beşiktaş yönetimi, yalnış davranıyor" dedi.

Foto: Hürriyet

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları