Kurtar bizi Seba

Beşiktaş’ta transfer yanlışları, başarısız sonuçlar, tribün olayları, yönetimdeki çatlaklar ve büyüyen borç camianın ileri gelenlerini harekete geçirdi. Mekki Başak, Fahrettin Curoğlu ve Erdoğan Nasır gibi çok sayıdaki etkin ismin Onursal Başkan Süleyman Seba’ya “Geçici de olsa” göreve dönmesi için çağrısı yaptı. Seba ile buluşan camianın önde gelenleri, kulübün sağlıklı bir yapıya kavuşması için hazırladıkları formülü açıkladılar.

Reçeteye göre Seba, yönetimini oluşturarak işbaşına gelecek ve kendisinden sonra seçilecek başkanı da göreve hazırlayacak. Seba’nın buna şiddetle karşı çıktığı ve “Genel Kurul en doğrusunu yapar. Benim bu saatten sonra başkanlığa talip olmam düşünülemez” dediği öğrenildi. Ancak ısrarların sürdüğü, Seba’nın da kulübün içinde bulunduğu duruma üzüldüğü için bir şeyler yapabileceğini söylediği belirtildi.

Mekki Başak’ın, Süleyman Seba’yı ikna etmeye çalışırken, “Eğer siz aday olursanız zaten karşınıza kimse çıkmaz. Hiç değilse kulüp bu aşamada özlediği birlik ve beraberlik ortamına kavuşur. Kulüp düzlüğe çıktıktan sonra da kongreye gideriz ve yerinize hazırlayacağınız isime başkanlığı bırakırsınız. Eğer biraz daha beklersek Beşiktaş elden gidecek” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Beşiktaş’ı 16 yıllık başkanlığı döneminde başarıdan başarıya koşturan ve altın dönemini yaşatan Süleyman Seba’nın dönmeyi kabul etmesi için kongre üyelerinden imza toplanması da gündeme geldi. Ancak kulübün yanlış transfer politikası nedeniyle astronomik bir şekilde borçlu olduğunun iddia edilmesi, kulübün ileri gelenlerini de endişelendiriyor. Olayın Mali Genel Kurul’da netleşeceği belirtiliyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları