Kartal'ı plansız büyüme yaktı!

Beşiktaş, Lyon'a sattığı John Carew'in yerine renklerine bağladığı Ailton Da Silva'yı, dün Almanya'nın Hamburg takımına kiralık olarak verdi.

Sambacının gidişiyle Beşiktaş önemli bir mali yükten kurtulurken, kulübün içinde bulunduğu kriz de tartışılmaya başlandı. Ailton'un giderayak yaptığı, "Beşiktaş'ta 6 ayım kâbus gibi geçti, her kafadan bir ses çıkıyordu ve müthiş bir plansızlık vardı." açıklamaları kaosun fitilini ateşledi.

Sadece takımdan ayrılanlar değil, daha birkaç sene öncesine kadar Türkiye'nin en ateşli taraftar grubuna sahip olduklarını iddia eden birçok futbolcu, İnönü Stadı'nda stres altına girdiklerini ifade edip, "Beşiktaş'ta oynamak istemiyorum." cümlesini açık açık söylemeye başladı.

Oyuncular bulundukları ortamdan memnun olmadıkları için ayrılmayı bile göze alırken Teknik Direktör Tigana, gelecekle ilgili endişelerini, "Yönetimden çok büyük paralara büyük oyuncular istemedim. Bir şeyler yapabileceğimi gördükten sonra kalacağım." diyerek ortaya koydu.

Yönetim ise takımdan ayrılan oyuncuların yerine transfer yapacak bütçeyi oluşturamıyor. Futbolcuların uzun süre paralarını alamadığı artık medyaya yansırken Ailton ile birlikte mutsuz olan birçok oyuncunun da olduğu ortaya çıktı. Brezilyalı Kleberson'un eski neşeli halinden eser kalmazken Adem Dursun taraftarın küfürlerinden dolayı İnönü Stadı'na ayak basmak bile istemiyor. Yönetim Youla'dan gelen para ile futbolcuların alacaklarını ödeyerek muhtemel bir maddi krizi önlese de gelecek adına kulüp 70 milyon doları bulan borç ile ciddi bir tehdit yaşıyor.

Yönetimde gerçekleşen sesiz devrim ile Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay görevini bıraktı. Futbolun başına ise Mehmet Ekşi getirildi. Camianın muhalif isimleri ise yönetimin gidişatının parlak olmadığını dile getiriyorlar. Ciddi bir borç yükü altında bulunan Beşiktaş'ın geleceği Fulya projesine bağlı gözükürken, muhalefetten yükselen, "Gidişat böyle devam ederse Beşiktaş'a başkan adayı da bulunmayacak." sesleri Siyah-Beyazlı camiayı kara günlerin beklediğinin habercisi. Daha iki sene öncesine kadar Serdar Bilgili'nin, "Daha 10 yıl şampiyonuz." açıklamaları hafızalardaki tazeliğini korurken, tüm camia Beşiktaş'ı plansız büyüme hamleleri ve yanlış transferlerin içinden çıkılması zor bir krizin eşiğine getirdiği görüşünde birleşiyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları