Kartal tek yürek

Ankaragücü’nü 4 golle geçerek büyük moral kazanan Siyah-Beyazlılar, Fener derbisine kilitlendi. Cezalı futbolcusu bulunmadığı için mutlu olan Çalımbay, Koray’ın da Kadıköy’deki kritik mücadeleye yetiştirilmesi için sağlık ekibine talimat verdi. Başkent ekibiyle oynanan maç öncesi, 1992-93 sezonunu hatırlatıp, “Benim için oynayın” diyen genç hoca, Kadıköy’de dikkatli, ancak cesur bir futbol sergileyerek kazanacaklarını ifade etti.

‘En az iki gol’

Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, “Ankaragücü önünde Beşiktaş’a yakışan bir oyun sergiledik. Şimdiki hedefimiz derbi... Aynı şekilde oynarsak, Kadıköy’den de zaferle döneriz” dedi. İnönü’de müthiş performans gösteren John Carew de hayli iddialı... Derbi için özel hazırlık yapacağını belirten Norveçli futbolcu şunları söyledi: “İlk yarıdaki maçı kimse unutmasın. Fenerbahçe’ye biri ayak, diğeri kafayla en az iki gol atacağım.”

‘Sonuç değişmez’

Anelka ile kıyaslanmasına tepki gösteren Carew, “Ben kimseyle yarışma içinde değilim. O da ben de kalitesini ispatlamış oyuncularız” yorumunu yaptı. Her hafta performansını biraz daha artıran ve derbide de ilk onbirde sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakılan Ahmet Dursun ise şöyle konuştu: “Eksiklerim vardı, aştım. Artık hazırım. Kadıköy’de son yıllarda aldığımız sonuçlar ortada. Bu kez de durum değişmeyecek.”

Bosque yine fark yedi!

İkinci yarı başında Beşiktaş’ın başına geçen Rıza Çalımbay, 10 maçlık periyot gözönüne alındığında, Vicente Del Bosque’ye 11 puan fark attı. İspanyol hocayla, 10 haftada 12 puan kazanabilen Siyah - Beyazlılar, genç teknik adamla aynı süreçte 23 puan topladı. Rıza hocanın gelişiyle kale de gole kapandı. Bosque döneminde 15 gol yiyen Kartal, Çalımbay’lı 10 maçta sadece 5 gole izin verdi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları