Kartal son nefeste!Son dakikalarına olayların damgasını vurduğu maçta Beşiktaş 3 puanı almasını bildiBeşiktaş 2-1 Sakaryaspor

Kartal durmadan yükseliyor... Son dakikalarında inanılmaz olayların gerçekleştiği Sakaryaspor karşısında Beşiktaş 88.  dakikada gelen penaltı golü ile galibiyet serisine devam etti. Karşılaşmaya çok istekli başlayan Beşiktaş üst üste geliştirdiği ataklar sonrasında Tümer'in 18. dakikada attığı harika bir golle takımını 1-0 üstülüğü getirdi. Golden sonra biraz canlanan Sakaryaspor Beşiktaş kalesine daha isteklikli gelmeye başladı ve aradığı golüde 25. dakikada Cordoba'nın açılması soncunda Emre'nin aşırta vuruşya buldu ve skora dengeyi getirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlik ile gitti.

İki takımda ikinci yarının 79. dakikasına kadar sahada tam bir mücadele örneği göstererek seyircilere futbol ziyafeti veriyorlardı... 79. dakikada Carew'in ceza alanı içerisinde yerde kaldığı pozisyon sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Carew penaltı atışını gole çevirdi fakat hakem Vedat Yüksel düdükten önce futbolcuların cezasahasına girdiğini belirterek atışı tekrarlattırdı. Carew'in ikinci penlatı atışını Şenol kurtarınca seyirci bu dakikadan sonra ateşlendi.

Kaçan penaltı sonrasında daha da hırslanan Beşiktaşlı oyuncular rakip yarı alana daha fazla yüklenmeye başladılar. Karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala yine Carew kaleci ile karşı karşı kaldığı bir pozisyonda arkadan yapılan müdahale sonrasında yerde kaldı. Hakem bu poisyonda da tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya itiraz eden Sakaryasporlu Mesut'uda kırmızı kartla oyunun dışına gönderdi. İlk penaltıyı kaçırdıktan sonra oldukça hırslanan Carew yine topun arkasına geçti. Carew bu sefer atışı gole çevirdi.

Carew'in penaltı golünden sonra ortalık bir anda karıştı. Carew ve Sakaryasporlu diğer futbolcular arasında bir anda gerginlik oldu. Tribünlerden atlayan seyirciler sahaya girmek istediler. Olaylar sonrasında saha içerisinde toplantı yapan hakemler soyunma odasına gitme kararı aldılar.

Hakemler soyunma odasına yaklaşık olaraka 10. dakikaka kaldıktan sonra maça devam kararı vererek sahaya geri döndüler...  Hakem Vedat Yüksel maça 6 dakika eklediğini belirterek maçı tekrardan başlattı.

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Ali Güneş'in soldan kullandığı korner atışında cezasahası içinde Carew'in kafasından seken topa Veysel vurmak istedi. Kaleci Şenol, topu kontrol etti.
7. dakikada Tümer ile duvarpası yaparak sağdan cezasahasına giren Carew, çaprazdan pozisyonda yerden vurdu.
Kaleci Şenol'dan dönen topu defans uzaklaştırdı.
9. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği atakta Abdülkadir'in ortasında Ali Cansun'dan önce Cordoba topa sahip oldu.
17. dakikada Tümer'in solda kullandığı korner atışında arka direkte Veysel kafayla vurdu, köşeye giden topu son anda kaleci Şenol çıkardı.
18. dakikada İbrahim Toraman'ın arapasıyla sağ çaprazdan cezasahasına girerek şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılan Tümer, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
25. dakikada M'Bayo'ya doğru giden topu cezasahasını terk ederek uzaklaştıran Cordoba'nın öne çıktığını gören Emre, uzak mesafeden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1
33. dakikada M'Bayo'nun cezasahasının sol köşesinden yaptığı ortaya Fatih gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.
37. dakikada Veysel ile duvarpası yaparak cezasahasına hareketlenen Tümer'in, cezasahası dışından sert vuruşunda top direğin yanından dışarı çıktı.
45. dakikada soldan cezasahasına giren M'Bayo'nun sert vuruşunda Cordoba topa sahip oldu.
60. dakikada Emre'nin sağ çaprazdan vuruşunda top üst ağlarda kaldı.
66. dakikada Abdulkadir'in ortasında Cordoba topu çift yumrukla uzaklaştırdı.
69. dakikada Ahmed Hassan'ın cezasahası dışından sert şutunda kaleci Şenol topu kornere çeldi.
79. dakikada Beşiktaş'ın atağında Carew'in cezasahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Norveçli futbolcu, topu ağlara gönderdi. Fakat, hakem Vedat Yüksel düdükten önce futbolcuların cezasahasına girmesi üzerine atışı tekrarlattı. Carew'in tekrar kullandığı penaltı atışında kaleci Şenol topu uzaklaştırdı.
84. dakikada Carew, cezasahasına girerken Mesut'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda kırmızı kart gören Mesut oyun dışı kaldı.
88. dakikada penaltı atışını kullanan Carew, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.
88. dakikada Sakaryaspor kale arkasında Sakaryasporlu taraftarlar sahaya girince ortam gerildi. Bu arada oyun dururken, her iki takımın futbolcuları arasında da gerginlik yaşandı. Gerginliğin büyümesi üzerine hakemler, soyunma odasına gitti. Olayların yatışmasının ardından hakem Vedat Yüksel, oyunu kaldığı yerden tekrar başlattı.
90+13'de Fatih'in sol çaprazdan ser şutunda top yan ağlarda kaldı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Adil Sinem
BEŞİKTAŞ: Cordoba, İbrahim Toraman, Ronaldo, Çağdaş, İbrahim Üzülmez, Ali Güneş (Sergen dk. 63), Koray, Tayfur, Tümer (Ahmed Hassan dk. 57), Carew, Veysel ( Ahmet Dursun dk. 69)
YEDEKLER: Ramazan, Okan, Sergen, Ahmet Yıldırım, Mustafa Doğan
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
SAKARYASPOR: Şenol, Emre, Ragıp, Abdulkadir, Gökhan, Fatih, Aytaç (Mesut dk. 82), Cemil, Ali Cansun, Burak (Makasi dk. 90+10 ?), M'Bayo
YEDEKLER: Recep, Mustafa, Aydın, Serdal, Kabongo
TEKNİK DİREKTÖR: Şaban Yıldırım
GOLLER: Tümer (dk. 18), Emre (dk. 25), Carew (dk. 87 penaltı)
KIRMIZI KART: Mesut (dk. 86)
SARI KARTLAR: Ali Cansun, Ragıp, M'Bayo, Şenol (Sakaryaspor)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları