Kartal gol gol gol...

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'u evinde ağırlıyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi Alman hakem Peter Sippel yönetecek. Ev sahibi Beşiktaş'ta Gökhan Zan, Mehmet Sedef, Nobre ve Burak'ın sakatlıkları devam ederken forvette bugünkü maçta Bobo ve Delgado'nun oynaması bekleniyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi. Moldova ekibini 2 kez kendisinin 1 kez de antrenör Mutlu Topçu'nun izlediğini anlatan Sağlam, ''Sheriff ile ilgili gerekli bilgileri topladık. Çok koşan, çok mücadele edene genç bir ekiple karşılaşacağız'' dedi. Siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunan Ertuğrul Sağlam, bugünki maçın başından sonuna kadar taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turunda Andorra’nın Ranger’s takımıyla karşı karşıya gelen Sheriff Tiraspol ise dün akşam İnönü Stadyumu'nda bir antreman yaptı. Geçen sezon Devler Ligi ön elemesinde Rusya’nın Spartak Moskova takımına 1-1 ve 0-0’lık skorlarla yenilmeden elenen Moldova temsilcisi bu sonuçlarla büyük dikkat çekmişti. Sheriff takımı geçen sezondan beri pek çok oyuncusunu satmasına rağmen defans özelliğiyle ün salmış bir ekip konumunda. Moldova ekibi FC Sheriff'in yardımcı antrenörü Migul Anatolie, siyah-beyazlı takımdan çekinmediklerini söyledi. Sheriff takımı İstanbul'a eksiksiz geldi.

Beşiktaş-Sheriff Tiraspol

Tarih: 01 Ağustos 2007
Saat: 21.00
Stat: BJK İnönü
Hakem: Peter Sippel

Beşiktaş

Rüştü
Serdar
Koray
İ.Toraman
İ.Üzülmez
M.Yozgatlı
Cisse
Ricardinho
Tello
Delgado
Bobo

Sheriff

Tarkhnishvili
Wallace
Arbanas
Ferreira
Chinwo
Balima
Kuchuk
Constancia
Bulgaru
Corneencov
Pascenco

Beşiktaş 117. randevuda

Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımıyla bugün yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 117. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 116 maçta, 35 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 134 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 178 gol gördü.

Beşiktaş'ın ön eleme karnesi!

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda bugün Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek 7 kez ön eleme turunda mücadele etti. Siyah-beyazlılar, bu 7 ön eleme turundan 5'inde turu geçerken, 2'sinde ise elendi. ''Kara Kartallar'', Avrupa'da mücadele ettiği son 3 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

İlk olarak 1995 yılında Şampiyonlar Ligi öne elemesinde Norveç'in Rosenborg takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibini, İstanbul'da 3-1 yenmesine rağmen turu geçememişti. Daha sonra 1997'de Slovenya'nın NK Teatenic Maribor Branik takımını Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda eleyen siyah-beyazlılar, gruplara kalmayı başarmıştı.

1999'da İsrail ekibi Hapoel Haifa'ya Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elenen Beşiktaş, 2000'de ise aynı kupada 2. ön eleme turunda Levski Sofya, 3. ön eleme turunda da Lokomotiv Moskova'yı eleyerek gruplara kaldı.

UEFA Kupası ön eleme turunda 1996-97 sezonunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını eleyen siyah-beyazlılar, 2005-06 sezonunda da yine ön elemede Liechtenstein'ın Vaduz ekibini elemeyi başarmıştı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı. Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Sarajevo takımını 5-0 yendi. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini ise 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

-EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU-

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları