Kara Kartal gibi! Oluşturduğu süper kadrosuyla şampiyonluğa uçan Beşiktaşımız Gençlerbirliği karşısında...

Yeni sezona 1-1’lik Malatyaspor beraberliği ile başlayan Beşiktaş, Başkent’te güçlü Gençlerbirliği karşısına çıkıyor. İstanbul dışında tam 190 gündür üç puanı bir arada göremeyen Siyah-Beyazlılar, hem bu talihsizliğe son vermek, hem de lig tarihindeki 800. galibiyetini elde elde etmeyi hedefliyor. 47 yaşına giren lig tarihinde 799 galibiyet alan Kara Kartallar, 431 kez berabere kaldı, 263 kez de yenildi.

2 Bin 379 gol atıp, kalesinde bin 164 gol gören Siyah-Beyazlılar, ligde 125 gündür galibiyete hasret... Son üç puanını geçen sezonun 28. haftasında, 4 Nisan 2004’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2-1’lik skorla Galatasaray karşısında alan Beşiktaş, 11 Nisan 2004’te Gençlerbirliği ile başlayan seride daha sonra yaptığı maçlarda 6’sı geçen, 1’i de bu sezona ait olmak üzere 7 lig maçında 3 puanı bir arada göremedi.

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, ancak rakipleri gibi zaman zaman sıkıntılı günler yaşayan Beşiktaş’ın lig tarihinde üst üste maç kazanamama serisi, 1972-1973 sezonunda 9 olarak gerçekleşti. 24 Eylül 1972’de İzmir’deki Göztepe beraberliği ile başlayan bu talihsiz seri, Galatasaray, Bursa, Ankaragücü, PTT, Fenerbahçe, Şekerspor, Altay ve Adana beraberlikleri ile devam etmişti.

MHK; Beşiktaş-Gençlerbirliği maçına Süper Lig’in genç hakemlerinden Bülent Demirlek’i atadı. Siyah-Beyazlılar, geçen sezon Demirlek’in görev yaptığı 2 maçta da mağlubiyet yaşamadı. Kara Kartal, İnönü’deki bu iki karşılaşmada Diyarbakırspor’u tek golle geçerken, bugünkü rakibi Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalmıştı. Gençlerbirliği, Demirlek’in geçen yıl düdük çaldığı diğer maçta ise Konyaspor’a Ankara’da 4-0’lık farklı bir yenilgi yaşatmıştı.

Başkent ekibinde 4 futbolcu yedikleri yemekten zehirlendi. Mustafa Özkan, Ümit ve Filip’in yapılan serum tedavisinin ardından idmana çıktığı, ancak Skoko’nun çalışmaya katılamadığı bildirildi. Avustralyalı orta saha oyuncusunun, Beşiktaş’a karşı forma giyip giymemesi, bugün yapılacak son kontrolün ardından netlik kazanacak.

Gençlerbirliği: Ömer, Ali Tandoğan, Baki, El Saka, Filip, Mehmet Nas, Mustafa G. (Skoko), Ümit, Sedat, Youla, Boliç
Beşiktaş: Murat, Ali Güneş, Ronaldo, İbrahim T., Ahmet Y., Kaan, Okan, Pancu, İbrahim Ü., Carew, Ahmed H. (Sergen)
Stat: 19 Mayıs
Hakem: Bülent Demirlek
Saat: 19.00
Yayın: Lig TV
Bilet Fiyatları: 20, 30 ve 50 milyon

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları