Kaçamadık!

Sırbistan Karadağ'da yapılan (C) Grubu ilk maçında Beşiktaş, BC FMP Zeleznik karşısında özellikle ikinci devre iyi bir oyun çıkarmasına karşın sahadan 63-60 yenik ayrıldı.

Maça, Dusko Savanovic ve Nikola Lasic'in basketleriyle hızlı başlayan ev sahibi takımın sayılarına siyah beyazlı ekip Kerem Tunçeri ile cevap vermeye çalıştı. Mücadelenin 6. dakikasına 13-11 üstün giren BC FMP Zeleznik takımı, bu dakikadan sonra yakaladığı 8-0'lık seriyle skoru 21-11'e taşıdı. İlk periyot 25-14 ev sahibi takımın üstünlüğü ile tamamlanırken, Sırp ekibi ikinci periyotta aradaki farkı iyice açarak 37-22'lik skor yakaladı. Karşılaşmanın ilk devresinin son anlarında Beşiktaş, Tolga Tekinalp ile kazandığı sayılarla aradaki farkı kapatmaya çalışsa da ilk yarı 40-31'lik BC FMP Zeleznik üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın 3. çeyreği ilk yarıya oranla daha yavaş başlamasına karşın 2 takımda karşılıklı sayı üretmeye devam etti. Tyrone Ellis ve Michael Wright ile bu çeyrekte oldukça etkili olan Beşiktaş, bir ara skoru 46-45 yaparak aradaki farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra üst üste sayılar yiyen siyah beyazlı takım, 3. çeyreği de 52-47 geride kapadı. Karşılaşmanın son çeyreğinde yine Ellis ile etkili olan Beşiktaş, skoru 56-54'e getirse de maçın son dakikalarında Kerem Tunçeri ve Tolga Tekinalp'in elinden 4 serbest atışı kullanamayınca sahadan yenik ayrıldı. Böylece ULEP Kupası (C) Grubu'nda BC FMP Zeleznik takımı ilk galibiyetine ulaşmış oldu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları