Kabus dolu 2004

11 puan farktan kaçırılan şampiyonluk. Serdar Bilgili’nin istifası. Çakıcı davası. İnönü’de cinayet. Ligdeki hüsran...Kelimenin tam anlamıyla kabus gibi yılı geride bırakıyoruz...Şanssızlıklar, sportif alanda başladı. Kara Kartallar, ilk devresini Fenerbahçe’nin 8 puan önünde bitirdiği 2003-2004 sezonunu, Kanarya’nın 14, Trabzonspor’un da 10 gerisinde ancak 3. sırada tamamlayabildi. Sonrasında İlhan Mansız gönderildi. Bu süreçte futbolcular arasında da ödenmeyen alacaklar yüzünden sık sık isyanlar patlak verdi.

Engin’e patladı

Ocak ayında yapılan kongreye tek aday olarak girerek başkanlık koltuğunda kalan Serdar Bilgili, tribünlerden kendisi ve yönetim kurulu üyelerine edilen küfürler nedeniyle, kulübü tarihinde ilk kez Olağanüstü Genel Kurul’a götürdü. Bu hareketli günlerde, bir de Alaattin Çakıcı davası patladı. Menacer Sinan Engin ile BJK Travel’daki bazı yetkililerin, Çakıcı’nın yurt dışına kaçmasında yardımcı oldukları iddiaları, camiayı derinden yaraladı.

Tribünde silahlar!

Seçimi kazanan Demirören ve ekibi, ilk darbeyi yönetici Koray Büyükasar’dan yedi. Büyükasar, aleyhine sonuçlanan bir dava nedeniyle, istifa etti. Yepyeni görünümüyle göz kamaştıran İnönü Stadı’ndaki ilk maçta, rakip Galatasaray’dı. Bu derbide tribünlere dalan bazı isimlerin, silah çekip ismi açıklanmayan bir takım şahısları kovaladığı ileri sürüldü. Ardından yenilenmiş kadronun aldığı kötü sonuçlar, tüm bunların üzerine tuz biber ekti.

Görkey’in ardından...

Yılın en acı olayı ise İnönü’deki Rize maçında yaşandı. Cihat Aktaş isimli taraftar, bıçaklanarak hayatını kaybetti. Şeref Görkey’in cenaze töreni, Federasyon ile Beşiktaş arasında büyük bir krize neden oldu. UEFA’da eleniş tam bir dramdı. Final olarak görülen Parma maçı sonrası Reha Muhtar, Adnan Demir, Hakan Kalkavan ve Latif Ayaz istifa etti. Tek teselli, son 9 haftada toplanan puanlar ve Türkiye Kupası’nda yola devam etmekti.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları