"İyi bir takım ama yeterli değil!

Yardımcısı Jean Charles, Guy Stephane ve avukatı Touabal ile birlikte öğle saatlerinde Atatürk Havaalanı'na inen Tigana yanında 14 bavul getirdi. Ayağı alçıda olmasına rağmen avukat Toubal'ın koltuk değnekleriyle İstanbul'a gelmesi dikkat çekti. Bagajı kaybolan Tigana bir saat havaalanında beklemek zorunda kaldı.

Havaalanında ilk açıklama

Tigana, Beşiktaş ile ilgili ilk cümlelerini havaalanında söyledi: “Hem Fransa'da, hem İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden çeşitli teklifler aldım, ancak kabul etmedim. Benim için Türkiye yabancı değil, tanıdık bir ülkeydi. Beşiktaş iyi bir takım, ama bu yeterli değil. Önemli olan iyi hazırlanmasıdır. Benim ilk tespitim takımın iyi hazırlanmadığı yönünde. Ortadaki tüm olumsuzlukları kaldırmak için çalışacağız. Ve başarılı olacağımızdan eminim.”

Ritz'e yerleşti, stadı seyretti

Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tigana daha sonra The Ritz Carlton Oteli'nde Boğaz manzaralı odasında dinlenmeye çekildi. Maç öncesinde bir süre İnönü Stadı'nı izleyen Fransız teknik adam, daha sonra başkan Yıldırım Demirören ile birlikte akşam yemeği yedi.

Özel locadan maçı izledi

Yemekten sonra Demirören ile birlikte stada geçen Tigana karşılaşmayı özel locadan izledi. Fransız teknik adama burada Başkan Demirören, Gordon Milne ve yardımcıları eşlik etti. Tribünde Tigana'nın elinden kalem düşmedi. 90 dakika boyunca not tutan Tigana, her golden sonra da ayağa fırladı.

Bugün resmen imzalıyor

Beşiktaş ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1.5 senelik sözleşme imzalayan Tigana, bugün medya karşısında resmi sözleşmeye imza atacak. Tigana'ya yıllık 1.4 milyon Euro ödenecek. Ayrıca şampiyonluk halinde 250, Avrupa'da kupa kazanılması durumunda ise ekstradan 500 bin Euro daha ödeme yapılacak.

Oyuncularla tanışacak

Bu sabah sağlık kontrolünden geçecek olan Tigana daha sonra Ümraniye Tesisleri'ni gezecek ve burada oyuncularla tanışacak. Tigana akşam yapılacak olan idmanda ise takımın başında yeralacak. Genç hoca, ilk sınavını perşembe günü Sevilla karşısında verecek. Bu maçta Mehmet Ekşi ve yardımcıları da kulübede yeralacak.

Mutlaka yerli yardımcı

Yönetim, Tigana ile bugün yapacağı görüşmede Fransız hocanın yanına mutlaka bir yerli yardımcı da vermeyi kararlaştırdı. Bu isim, bugün yapılacak toplantıdan sonra netlik kazanacak.

Öner: "10 adayın en iyisiydi"

Tigana transferinde başrol oynayan Genel Sekreter Kenan Öner, 10 teknik adamla görüşme yaptıklarını ancak Tigana'nın en iyi seçim olduğunu söyledi. “Aslında onunla gelecek sezonun sonuna kadar mukavele yapmak istedik” diyen Öner şöyle devam etti: “Ancak Tigana, ‘Sezon sonuna kadar bekleyelim. Belki de benimle devam etmek istemezsiniz. İşler iyi giderse zaten bana yeni bir teklifle gelirsiniz. Ben de seve seve kalırım' dediği için ilk etapta sezon sonuna kadar anlaşma yaptık.”

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları