İtalya Beşiktaş'ı konuşuyor

İtalya basını, yeni teknik direktörü Pietro Carmignani ile Beşiktaş'a karşı mücadele edecek Parma'nın tura şartlandığını belirtirken, Carmignani de hayli iddialı açıklamalar yaptı.

Yeni takımıyla ilk kez sahaya çıkacak olan Carmignani, İtalyan gazetelerine yaptığı açıklamalarda oldukça iddialı konuştu. Hedeflerinin kesinlikle tur atlamak olduğunu belirten Carmignani, Corriere dello Sport'ta, "Carmignani Gilordino ile işe başlıyor", Tutto Sport'ta, "Carmignani'nin ateş oyunu", La Gazetta Dello Sport'ta ise "Carmignani-Parma aşkı kazansın" başlıklarıyla yer buldu. Tutto Sport Gazetesi,

Parma'nın son iki yılda yaşanan skandallarla çok yıprandığını ve takımın artık hafiflemeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, teknik direktörün takıma ihtiyacı olan huzuru verdiği takdirde başarılı olabileceğini ifade etti. Gazete, Carmignano'nun, "Beşiktaş karşısında mümkün olan en iyi Parma takımı çıkacak" açıklamasına da yer verirken, teknik direktörün Marchianni, Bonera, Morfeo, Bresciano gibi oyuncularının sakatlıkları dolayısıyla şanssız başladığını savundu.

La Gazzetta dello Sport Gazetesi ise Beşiktaş'ta Carew ve Okan'ın oynamayacak olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, Parma'nın tur atlamayı garanti edebilmek için 3-0 gibi zor bir sonuç alması gerektiğini hatırlattı. La Gazetta, Carmignani'nin, "Takımı çok iyi tanıyorum. Bu Parma, Avrupa çapında Real Madrid'e denk bir takım" sözlerine yerverdi ve teknik direktörün takımı " tek vücut olabilme" doğrultusunda motive etmeye çalıştığını belirtti.

LA gazzetta dello Sport, teknik adamın Beşiktaş karşısında 4-2-3-1, 4-4-2 ve 4-4-1-1 formüllerini dönüşümlü olarak uygulayacağını iddia ederek, "çekiç futbolu" olarak tabir edilen ve rakibi yormayı amaçlayan bir taktikle mücadele edeceğini vurguladı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları