İnönü'de UEFA mücadelesi

Süper Lig'de beklenen patlamasını bir türlü yapamayan, artık gelecek sezonun şampiyon kadrosunu yaratma adımları atan Beşiktaşımız İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği'ni ağırlıyor. İnönü Stadı'nda oynanacak maç saat 19:00'da başlayacak. Maçı İsmet Arzuman yönetecek. Hedef ise açık ve net: Bu maçı kazanıp UEFA Kupası yolundaki engelleri düzlemek.

 İki takım arasında şimdiye kadar yapılan maçlarda siyah-beyazlıların 34 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 26 maçta ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Beşiktaş’ın toplam 99 golüne, Gençlerbirliği 45 golle karşılık verebildi. Siyah-beyazlılar, maçta gol atmaları halinde lig tarihinde Gençlerbirliği karşısındaki 100. golüne imza atmış olacak.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Ankara’da yapılan maçı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ 3 SEZONDUR KAZANAMIYOR
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında son 3 sezondur İstanbul’da maç kazanamıyor.

Rakibini İstanbul’da en son 2001-02 sezonunda Baya’nın golüyle 1-0 yenen siyah-beyazlılar, Gençlerbirliği ile 2002-03 sezonunda 1-1, 2003-04 sezonunda 2-2 ve geçen sezon kural hatası nedeniyle tekrarlanan maçta da 0-0 berabere kalarak, galibiyet yüzü göremedi.

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, İstanbul’daki maçlarda da gösterdi.

Siyah-beyazlılar, İstanbul’da yapılan 32 lig maçının 18’ini kazanırken, 1 kez yenildi. 13 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. İstanbul’da siyah-beyazlılar 47, kırmızı-siyahlılar ise 19 gol attı.

Son 3 sezondur rakibini İstanbul’da yenemeyen siyah-beyazlı takımda, sakatlığı bulunan İbrahim Toraman’ın riske edilmemesi beklenirken, Cordoba ile Ahmed Hassan da takımdaki yerlerini alamayacaklar. BJK İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı, hakem İsmet Arzuman yönetecek.

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yapacakları maçla birlikte ligde 66. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında şimdiye kadar yapılan maçlarda siyah-beyazlıların 34 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 26 maçta ise eşitliği bozamadı.

Lig maçlarında Beşiktaş’ın toplam 99 golüne, Gençlerbirliği 45 golle karşılık verebildi. Siyah-beyazlılar, yarınki maçta gol atmaları halinde lig tarihinde Gençlerbirliği karşısındaki 100. golüne imza atmış olacak.

Beşiktaş cephesi

Turkcell Süper Ligi’nde son 3 maçında galibiyete hasret kalan Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Jean Tigana yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde çalıştı. Basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana, yeni transferler Deivson ve Aydın da katıldı. Bu futbolcular takımdan ayrı çalışırken, sakatlığı bulunan ve maçta oynamayacak olan Cordoba, riske edilmemesi beklenen İbrahim Toraman ve Mısır Milli Takımı kampında bulunan Ahmed Hassan ise antrenmanda yer almadı.

Siyah-beyazlılar, antrenmanın ardından kampa alınırken, Trabzonspor’dan kiralanan Tomas Jun, 18 kişilik Gençlerbirliği maçı kadrosuna dahil edildi. Bir diğer yeni transfer Deivson’un ise maçta forma giymesi beklenmiyor.

Galibiyete hasretiz

Fortis Türkiye Kupası’nda hafta içinde Samsunspor’u 3-0 yenerek moral bulan siyah-beyazlılar, ligde son 3 maçında toplam 8 puan yitirerek, galibiyete hasret kaldı.

15. haftada Vestel Manisaspor’u yendikten sonra ilk yarının son 2 maçında ezeli rakipleri Galatasaray ve Trabzonspor’a yenilen, ikinci yarıya ise Kayseri Erciyesspor ile berabere kalarak iyi başlayamayan Beşiktaş, ligdeki 57 günlük galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, Beşiktaş maçının, takımın gerçek gücünü ortaya koyması açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Takımımıza güveniyoruz” dedi.

İkinci devreye, hiç beklenmedik Fenerbahçe yenilgisiyle başladıklarını ve Beşiktaş ile deplasmanda yine zorlu bir lig maçına çıkacaklarını belirten Akyüz, bu karşılaşmanın ikinci yarı performansı için çok önemli olduğunu söyledi.

Akyüz, “Devre arası iyi bir hazırlık kampı geçiren takımımız, bu performansını maalesef Fenerbahçe karşısında gösteremedi. Devrenin ilk maçı olması nedeniyle bu tür beklenmeyen sonuçlar normaldir. Ligin en iyi kadrolarından birine sahip olan Beşiktaş tabi ki çok zorlu bir rakip. Ayrıca, Türkiye Kupası’nda ortaya koydukları futbol da ortada. Ancak, biz de takımımıza güveniyoruz. Beşiktaş maçından mutlaka puan alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş: Murat, Ali Tandoğan, Mustafa, Koray, Çağdaş, Ali Güneş, Kleberson, Tümer, Mehmet, İbrahim Akın, Sergen,
Gençlerbirliği: Ömer, Erhan, İsmail Güldüren, Tuna, Baki, Sedat, Ayman, Kerem, Uğur Boral, Mehmet Çakır, İsaac
Stat: İnönü
Saat: 19.00
Hakem: İsmet Arzuman
Yayın: Lig TV

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları