İnönü'de milli gece!

Kritik bir dönemeçteyiz... Arnavutluk engelini aşamazsak, Dünya Kupası hayallerimize ‘elveda' diyeceğiz. Millilerimiz hazır. Arkalarında da tam 70 milyon yürek var. Kazanmak zorundayız, kazanacağız... 

Türkiye:  Rüştü, İ.Toraman, Tolga, Koray, Ümit Özat, Serkan, Yıldıray, Hamit Altıntop, Emre, Belözoğlu Necati Fatih Tekke

Arnavutluk: Strakosha, Beqiri, Osmani, Cana, Aliaj, Duro, Lala, Skela, Haxhi, Tare, Bogdani

Saat: 20.00
Stat: İnönü
Hakem: K.Plautz (Avusturya)
Yayın: Kanal D
Sakatlar:
Servet, Nihat (Türkiye),
Cipi, Hasi, Murati (Arnavutluk)

Motivasyon üst seviyede

2006 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde bugün Arnavutluk'u ağırlayacak olan A Milli Takımımız'da işler yolunda... Ay-Yıldızlı futbolcuları hafta başından bu yana Arnavutluk ve Gürcistan maçlarına motive etmek için yoğun çaba harcayan Ersun Yanal, “Takımın havası ve motivasyonu tek kelimeyle mükemmel. Bu iki unsur bizi başarıya taşıyacaktır. Şu anda her şey olumlu. Yeter ki isteyelim, aşamayacağımız zorluk yok” diye konuştu.

6 puan şartı

Arnavutluk ve Gürcistan maçlarında 6 puan almak zorunda olduklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, “Tek çare 6 puanı alıp, gruptaki iddiamızı sürdürmek. Arnavutluk karşısında galip gelirsek, Gürcistan deplasmanının önemi daha da artacak. Eğer Almanya'ya gitmek istiyorsak, önümüzdeki iki 90 dakikayı da galip tamamlamalıyız. Aksi bir sonuç düşünülmemeli bile...” ifadesini kullandı. Yanal desteğe ihtiyacı olduklarını da hatırlattı.

Koray&Hamit ilk 11'de

Ersun Yanal, Arnavutluk karşılaşmasının kadrosunu belirledi... Beşiktaş'ta sergilediği performansla dikkat çeken Koray Avcı'ya ilk 11'de görev vermeyi planlayan başarılı çalıştırıcı, orta sahada da Schalke'de forma giyen Hamit Altıntop'a şans tanıyacak. Arnavutluk'u uzaktan şutlarla yıkmayı planlayan Yanal, Hamit'in sert şutlarına güveniyor. Savunmada İbrahim Toraman ile Trabzonsporlu Tolga Seyhan'ı görevlendirecek olan Ersun Yanal, Ümit Özat ile Serkan'ı kanatlarda kullanacak. Defansın önünde Koray'a şans vermeyi planlayan başarılı teknik adam, Yıldıray ile Emre'ye de oyun kurma görevini verecek. Forvette Fatih Tekke'nin arkasında ise Necati oynayacak.

Galibiyete 20 bin YTL prim!

Almanya'da düzenlenecek 2006 Dünya Kupası yolunda A Milli Takımımız için hayati önem taşıyan Arnavutluk ve Gürcistan karşılaşmalarının prim miktarları belli oldu. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun daha önce belirlediği prim sistemine göre A Milli Takım'ın Arnavutluk'u yenmesi halinde futbolculara 20'şer bin YTL lira prim dağıtılacak. Gürcistan deplasmanından 3 puanla dönülmesi durumunda ise bu rakam ikiye katlanacak ve prim 40 bin YTL'ye ulaşacak.

İnönü Stadı uğurlu geliyor

A Milli Futbol Takımı, yarınki Arnavutluk maçını yapacağı İstanbul BJK İnönü Stadı'nda daha önce 60 kez sahaya çıktı. Milliler, geride kalan maçlarda Dolmabahçe'de 25 galibiyet alırken, 22 kez yenildi, 13 maçta ise eşitliği bozamadı. BJK İnönü Stadı'nda rakip fileleri toplam 75 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 83 gol gördü. Milliler, İnönü'deki son maçında Letonya'yla 2-2 berabere kalarak 2004 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını kaçırmıştı.

Sarı kart alarmı!

Arnavutluk karşılaşması öncesi A Milli Takım'da Emre Belözoğlu ve Fatih Tekke sarı kart sınırında bulunuyor. Büyük bir ihtimalle Arnavutluk maçında ilk 11'de forma giyecek olan bu iki futbolcu, bugünkü maçta sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve çarşamba günü oynanacak Gürcistan deplasmanında formasından uzak kalacak. Sarı kart sınırında bulunan diğer milli futbolcular Nihat Kahveci, Servet Çetin ve Hakan Şükür, aday kadroda yer almıyor.

Notlar

İdman öne alındı

Milliler'in saat 19.30'da yapmayı planladığı son antrenman Ümit Milliler'in karşılaşması nedeniyle öne alındı. Bugünkü rakip Arnavutluk'un maç kasetlerini seyrettikten sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir idman yapan Ay - Yıldızlılar, Ümit Milli maçını topluca izledi. Teknik direktör Ersun Yanal, maçı futbolcularıyla birlikte otelde izlerken, yardımcı hoca Mesut Bakkal stadyumda maçı takip etti.

Rüştü'nün dalya günü

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın başarılı file bekçisi Rüştü Reçber, Arnavutluk karşısında 100. kez A Milli formayı giyecek. İlk kez 12 Ekim 1994 tarihinde İzlanda'ya karşı milli olan Rüştü, 100 kez forma giyen Galatasaraylı Bülent Korkmaz'ın rekoruna da ortak olacak. A Milli Takım tarihinde Rüştü'den sonra en çok milli olan kaleci 46 kez ile efsane oyuncu Turgay Şeren'di.

Bushi: Şanslar eşit

Zorlu mücadelenin hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Arnavutluk, dün sabah İstanbul'a geldi. Bir dönem İstanbulspor forması giyen Alban Bushi çok zor bir maç olacağına dikkat çekerek, “Yunanistan'ı yenerek şansımızı yükselttik. Bence şanslar eşit. Bizi hafife almayın” diye konuştu. Arnavutluk akşam saatlerinde maçın oynanacağı İnönü Stadı'nda hafif bir çalışma yaptı.

Diğer maçlar

2006 Dünya Kupası Eleme Grupları'nda mücadele tekrar başlıyor. İşte günün maç programı:
1. Grup:
Ermenistan-Andorra, Çek Cumhuriyeti-Finlandiya, Romanya-Hollanda,
2. Grup:
Gürcistan-Yunanistan, Danimarka-Kazakistan,
3. Grup:
Liechtenstein-Rusya, Estonya-Slovakya,
4. Grup:
İsrail-İrlanda Cumhuriyeti, Fransa-İsviçre,
5. Grup:
İtalya-İskoçya,
6. Grup:
İngiltere-Kuzey İrlanda, Polonya-Azerbaycan, Galler-Avusturya,
7. Grup:
Belçika-Bosna Hersek,
8. Grup:
Bulgaristan-İsveç, Hırvatistan-İzlanda.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları