"Hata hepimizde!"

Brezilyalı yıldız Ailton Da Silva, son dönemde takımın içinde bulunduğu durumu "sıkıntılı bir dönem" olarak değerlendirirken, "Bu günler, bizim için çok zor günler. Bizim neden kötü oynadığımızın en iyi cevabını bence bu görüşü ortaya atanlar vermelidir. Futbolda iyi sonuçlar da, kötü sonuçlar da var. Bunlar futbolun bir parçası. Aldığımız kötü sonuçlarda takımın içinde yer alan herkesin suçu olması lazım. Gelinen bu noktada Rıza Hoca’nın da suçu vardı, bizim de suçumuz vardı. Ama dünyanın neresine bakarsanız bakın, görevi ilk bırakan hocadır. Futbolcular görevi bırakmazlar. Futbolda her şey sonuçlara bağlıdır. Sonuç kötüyse her şey kötüdür, sonuç iyiye doğru gidiyorsa her şey iyidir. İçinde bulunduğumuz durumu dışarıdan bakıp değerlendirmek çok kolay. Ama sıkıntılı günler yaşıyoruz. Böyle bir ortamda da gol atmak gerçekten çok zor oluyor. Ancak herkesin şunu bilmesini istiyorum. Takım içinde kimsenin birbiriyle sorunu yok. Saha içinde bazı anlaşmazlıklar olabiliyor, ama onlar da saha içinde kalıyor" dedi.

"Dengeler değişir"

Beşiktaş’ın ligdeki konumunun çok iyi olmadığını, ancak şampiyonluk şanslarının da imkansız olmadığını belirten yıldız futbolcu, "Ligler uzun maratonlardır ve hiç ummadığınız sonuçlar ile karşılaşabiliyorsunuz. F.Bahçe’nin ve G.Saray’ın gerisinde kalmamıza rağmen, iki haftada alınacak süpriz sonuçlar bütün dengeleri değiştirebilir. Kaybedilmiş bir şey yok. Sevilla maçının skoru çok önemli. Oradan mutlaka puan ile dönmeliyiz" diye konuştu. Teknik direktör arayışlarının uzun sürmesinin çok doğal olduğunun da altını çizen başarılı oyuncu, "Bize tam anlamıyla faydalı olacak bir antrenör gelmesi lazım. Doğru ismi bulmak için de zaman harcanması kadar doğal bir şey olamaz bence. Sıradan birini getirip de aynı sistemi devam ettirmenin bir anlamı yok. Gelecek olan kişinin futbolu çok iyi bilen, bizleri iyi analiz edecek biri olması ve iyi bir oyun sistemi getirmesi lazım. Bu nedenle bu kadar geç kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye’ye geldiği için pişmanlık duymadığını, tam tersine mutlu olduğunu da belirten Brezilyalı futbolcu, "Türkiye’ye geldiğim için de çok mutluyum. Hiçbir şekilde pişmanlık duymuyorum. Şu anda tek derdim, çok fazla gol atamıyor olmam. Daha fazla gol atmak istiyorum" diye konuştu.

"Son olarak Bremen forması giymek istiyorum"

Futbolu Beşiktaş’ta bırakmayı düşünmediğini de vurgulayan Brezilyalı oyuncu, "Şu an 32 yaşındayım, ama yaşımın 32 olması önemli değil. Ben şu anda Beşiktaş forması giyiyorum. Ama futbolu Beşiktaş’ta bırakmayı düşünmüyorum.

Burada oynadıktan sonra Werder Bremen’e gidip, orada futbol hayatımı noktalamak istiyorum. Bremen’in benim futbol hayatımdaki yeri çok farklıdır. Bir gün mutlaka geri döneceğim ve futbolu yeşil beyazlı forma ile bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları