Süper Final'e hiç yakışmadı

Vatan gazetesi yazarlarından Güntekin Onay, Süper Final ile ilgili kaleme aldığı yazısında maçın yardımcı hakemine eleştiri oklarını yöneltti.

Süper Final diyoruz.. Heyecanla bekliyoruz ancak Baki Tuncay Akkın gibi yıllardır bayrak sallayan bir yardımcı hakem böylesine bir derbide kolay süzebileceği bir pozisyonda ofsayt golü es geçiyor. Hem skora hem de oyuna doğrudan etki ediyor.

Oynanan futbolun kalitesi ve heyecanı beklenenin çok altındaydı. G.Saray’ın 1-0 önde oynamanın avantajını kullanarak hiç etkili hücum yapmaması sadece bir blok halinde savunma yapmaya çalışması maçın temposunu ve tansiyonunu düşürdü.

Beşiktaş'ta 2 yıldız Ricardo Quaresma ve Manuel Fernandes beklentilerin çok altında kalınca siyah-beyazlılar da çok üretken olamadı. Yine de Beşiktaş G.Saray’a oranla daha fazla topa sahip oldu daha fazla pozisyon buldu daha çok gol girişimi yaptı. Ancak Mustafa Pektemek, Holosko ve Fernandes’in yapamadığını mucizevi bir şutla G.Saraylı Aydın Yılmaz yaptı ve aradaki farkı 2’ye çıkartarak takımını Dolmabahçe’de rahatlattı.

G.Saray takım halinde 90 dakika boyunca disiplinli savunma yapmanın dışında ne pas yapabildi ne de etkili kontratak. Beşiktaş geride oynamanın verdiği düşünceyle atak gözüktü ama üretkenlikten uzaktı. Oyun tatmin edicilikten uzaktı. Beşiktaş’ta Fabian Ernst, Hilbert ve biraz da Mustafa dışında iyi oynayan yoktu.

G.Saray’da ise hemen herkes defansif olarak görevlerini yaparken hücumda sadece Engin Baytar biraz olsun etkili gözüktü.. Hafta sonu oynanacak F.Bahçe derbisinde kuşkusuz farklı bir G.Saray olacak çünkü bu tempo ve bu oyunla sarı-kırmızılılar Süper Final’de zor gol bulur.

3.’LÜĞE OYNARLAR

Dört takımla başlayan Süper Final ilk haftada bitti. F.Bahçe oyunuyla ve arzusuyla ümit veriyor ancak bu G.Saray’ı yakalamaya gücü ve nefesi yeter mi? Bunu bekleyip göreceğiz. Beşiktaş ise bundan böyle Süper Final’in geride kalan 5 haftasında 3.’lük mücadelesi verecek.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları