"Silah çekilmedi"

Beşiktaş'ımızın G.Saray ile karşılaştığı mücadelede bir polisin taraftarlara silah çektiği iddialarına İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı yanıt verdi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İncebay, bir polisin saha içerisinde tabancasını düşürdüğünü, bunu bulan arkadaşının da kendisine verdiğini belirtti..

Beşiktaş-Galatasaray maçında olayların yanısıra, bir polisin silah çektiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Ancak statta görev yapan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İncebay, gerçeği anlattı. İncebay, “Statlarda görev alan spor polislerimiz özel eğitimden geçirildiği ve böylesine toplumsal olaylarda ne yapacaklarını çok iyi bildikleri için kesinlikle derbide silah çekme gibi bir hadise yaşanmamıştır. O sırada yaşanan kargaşada reklam panolarının arkasında çevik kuvvet de vardı. Yerde bir silah bulundu. Arkadaşlarımızdan biri silahı alarak sahibine transfer ederken resimler çekildi. Hatta silahını kaybeden polis, kan ter içerisinde bana gelip, ‘Müdürüm silahımı düşürdüm’ dedi. Ben de panik yapmamasını, silahının bulunduğunu söyledim” diye konuştu.

Emniyet güçlerinin çalışması açısından en güç stadın İnönü olduğuna vurgu yapan Mustafa İncebay, “Korner kullanılırken, taraftarların eli neredeyse futbolcunun ensesine değecek. Umarım bir daha bu tür olayları yaşamayız. Zaten tribünler çok gergindi. Biz de çok daha ölçülü davranarak tribünlerin kızgınlığını arttırmak istemedik” ifadesini kullandı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları