Şapka krizi

Galatasaray maçının ardından basın toplantısına katılmak için bekleyen Portekizli futbolcumuz Simao ufak bir kriz yarattı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda pazartesi akşamı İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray karşılaşması sona ermiş, basın toplantıları için medya merkezinin yolunu tutmuştuk. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve ardından da Beşiktaş'ın hocası Tayfur Havutçu maçla ilgili düşüncelerini aktarmıştı. Futbolcular değerlendirmeler için tek tek toplantı salonuna geliyordu. O sırada Simao Sabrosa, Holosko ile birlikte Galatasaraylı oyuncuların basın toplantısından çıkmasını bekliyordu. Biz de ayak üstü konuşmaya başladık. Medya sorumlusu Kürşat Kaplan kameralar karşısına sponsor şapkalarının takılarak çıkılması gerektiğini Simao'ya hatırlattı. Portekizli oyuncu şapka konusunda biraz isteksiz davranınca tişörtünü göstererek, "Kolda var göğüste var. Bunlar yeter." ifadelerini kullandı. Kaplan'ın şapkadaki sponsorun farklı olduğuna dikkat çekip, "Firma para veriyor." sözleri üzerine Simao, "Sponsor burada, hani para nerede? Sponsor parayı veriyor ama para yok." çıkışını yapıp, elinde tuttuğu çantayı açtı. İçinden sponsor firma Ülker'in bisküvisini çıkartarak "İşte para." diyerek şapkayı alıp taktı.

Portekizli oyuncunun espri ile karışık para mevzusunu 2-0'lık Galatasaray mağlubiyeti sonrası gündeme getirmesi ilginç karşılandı. Futbolcuların paralarını alıp almadığı ile ilgili görüştüğümüz yetkililer de futbolcu alacaklarının bir kısmının ödendiğini ve yeni yönetimin bu konuda hassas davrandığını dile getirdi. Simao'nun para konusundaki imasının, daha önceki yönetimin büyük maçlara verdiği prime dikkat çekmek için olduğu kaydedildi.

Yıldız oyuncu, kaybedilen bir müsabaka sonrası paranın nerede olduğunu sorarken, yönetici Tamer Kıran bu konuda dikkatli olmaya çalıştıklarını ifade etti. Kıran, Galatasaray maçı öncesi 10 günde üç ayrı ödeme yaptıklarına değinerek "10 günde takıma parça parça 3 kez ödeme yaptık. Biz bunu yaparken de onlara Beşiktaş'ın ligin en iyi takımı olduğunu hatırlatmaya çalıştık. Tek ihtiyaçlarının takım olma ruhu olduğunu kendilerine söyledik. Zaten maçın ilk 15 dakikalık bölümünde de mücadeleyi ve azmi görünce "bu iş olacak" dedik. Fakat ofsayttan yediğimiz gol her şeyi altüst etti." açıklamasında bulundu.

Kıran, borçlar konusunun göründüğü gibi olmadığına da değinerek, "Beşiktaş sahipsiz değil. 600 milyon lira borç varken, ileride doğacak gelirlerinin 150 milyondan fazlası temlik edilmişken bu işe soyunduk." açıklamasını yaptı. Kendilerinin geçmiş yönetimlere benzemeyeceğini de aktaran Tamer Kıran şunları söyledi. "Biz eski yönetimler gibi değiliz. "PAF ile çıkarız" deyip de ardından tam takım çıkmayız. Kalan 5 maç bu takımla oynanacak. Bizler yöneticiyiz. Taraftar gibi fevri düşünemeyiz. Aldığımız her kararın sonuçlarını iyi hesaplamalıyız." şeklinde konuştu

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları