Ronaldo'dan Zlatan'a ilk darbe

2014 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off Turu'nda Portekiz sahasında ağırladığı İsveç'i tek golle devirdi.

2014 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off Turu'nda Portekiz ile İsveç karşı karşıya geldi. Zorlu maçta kazanan taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Portekiz oldu.

Portekiz'e galibiyeti getiren golü 82. Cristiano Ronaldo kaydetti. Maçın 86. dakikasında Beşiktaşlı Hugo Almeida'nın ortasında Ronaldo'nun kafa vuruşu direkten döndü.

Ev sahibi Portekiz'de Fenerbahçeli Bruno Alves ve Raul Meireles maça 11'de başladı. Alves 90 dakika sahada kalırken, Meireles 78. dakikada oyundan çıktı. Portekiz'de Beşiktaşlı Hugo Almeida, 66. dakikada oyuna dahil olurken, Galatasaraylı Bruma ise yedek kulübesinde başladığı maçın ilerleyen dakikalarında şans bulamadı.

Konuk ekip İsveç'te Galatasaray'ın Norwich'e kiralık olarak gönderdiği Johan Elmander maça 11'de başladı ve 88 dakika sahada kaldı. Maçın 80. dakikasında Joao Pereira'nın müdahalesi sonucu Portekiz ceza sahası içinde yerde kalan ve penaltı bekleyen Elmander, Portekizli futbolcuların tepkisini çekti. İsveç'te yedek kulübesinde bekleyen Jimmy Durmaz ve Erkan Zengin, Portekiz deplasmanında görev yapamadı.

Kendi sahasında oynadığı maçta İsveç'i tek golle deviren Portekiz avantajlı bir skor elde etmiş oldu. 19 Kasım tarihinde Portekiz, İsveç deplasmanında çıkacak ve Dünya Kupası bileti için bu avantajını kullanmaya çalışacak.



 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları