Oscar Cordoba'nın kızı Vanessa'dan Beşiktaş itirafı!

Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Oscar Cordoba'nın kızı olan siyah-beyazlı kadın futbol takımının file bekçisi Vanessa Cordoba, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın 100. yıl şampiyonluğunda kadroda bulunan Kolombiyalı file bekçisi Oscar Cordoba'nın siyah-beyazlı kadın futbol takımında görev alan kaleci kızı Vanessa Cordoba, ailece kendilerini her zaman Beşiktaşlı hissettiklerini söyledi.

"BİZ HER ZAMAN KENDİMİZİ BEŞİKTAŞ'A AİT HİSSETTİK"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Vanessa Cordoba, İstanbul'da çocuk yaşlarda yaşasa da Beşiktaş'ın her zaman hayatlarında yer aldığını belirterek, "Biz her zaman kendimizi Beşiktaş'a ait hissettik. Sosyal medya da bu bağı korumanızı kolaylaştırıyor. Türkiye'den birçok taraftar beni takip etmeye başladı. İlk gördüğümde şaşırdım. Sonrasında bana 'Come to Beşiktaş' (Beşiktaş'a gel) gibi mesajlar gelmeye başladı. Bu, benim için çok güzel bir şey. Şimdi buradayım. Her zaman kendimi Beşiktaş'ın parçası olarak hissettim." diye konuştu.


"BURADA SON BULUNDUĞUMDA 13 YAŞINDA BİR KIZ ÇOCUĞUYDUM"

Kendisi için yeni bir maceraya başladığını aktaran Cordoba, "Benim için çok farklı bir deneyim olacak. Çok heyecanlıyım. Güzel şeyler yaşayacağımı düşünüyorum. Türkiye'de benden büyük beklentiler olduğunu biliyorum. Burada son bulunduğumda 13 yaşında bir kız çocuğuydum. Şu anda 29 yaşındayım ve futbolcuyum. Bu, benim için yeni bir serüven. Elimden gelenin en iyisini yapacağım." şeklinde konuştu.

 "TÜM BU HEYECANI ÖZLEDİM"

İstanbul'dan ayrı kaldığı sürede Türkiye'yi özlediğini söyleyen Vanessa Cordoba, "Türkiye'nin kültürünü, sesini, stattaki kaosu ve tüm bu heyecanı özledim. Çocukluğumda Ümraniye'deki tesislere antrenman izlemek için gitmiyordum, yemek yemeye gidiyordum. Oraya tekrar gitmeliyim. Yemekleri özledim. Türkiye'de en çok eriği özledim. Birçok yerde aramama rağmen bulamadım. Lahmacunu yemek olarak özledim. Eskiden tüm ailemiz buradaydık. Maç günleri lahmacun yemeye giderdik." açıklamasında bulundu.





Babasının kendisini izlemeye geleceğini kaydeden Cordoba, ülkesi Kolombiya ile Türkiye'nin birbirine çok benzediğini belirtti.

Hem kadın hem erkek takımının sezonu şampiyonlukla bitirmesini temenni en Vanessa Cordoba, "Türkler ve Kolombiyalılar olarak birbirimize çok benziyoruz. Aile olarak geldiğimizde bunu fark etmiştik. Türklere, 'Avrupalı Latinler' diyoruz. Biz de aile temelliyiz. Bu özellikler de buraya adapte olmamı kolaylaştırdı. Burada 2021'deki gibi hem erkek hem de kadın takımının şampiyon olmasını bekliyorum. Bu, benim için en harika senaryo olur. Kadın futbolunda kendi taraftarlarımızı oluşturmamız gerekiyor. Futbolun kadınlar tarafından da oynandığını izler, futbolun bu yönüne de aşık olurlar. Kadın futbolunun sevilmesini ve taraftarlarının oluşmasını istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları