Orhan Yıldırım: ''Derbilerde favoriler kaybediyor''

Spor Yazarı Orhan Yıldırım, derbide favorilerin genelde kaybettiğini belirterek Beşiktaş’ın kazanmasının normal olacağını, maçın ise orta sahadaki güce bağlı olduğunu vurguladı.

Fanatik Spor Yazarı Orhan Yıldırım, Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi bir yazı kaleme aldı. 

İşte o yazı:

''GENELDE FAVORİLER KAYBEDİYOR''

"Derbi maçlarda genelde favoriler kaybediyor. Önceki gün dünya derbisinde Real’in evinde Barça’ya farklı yenildiği gibi. O maç sonucu bile sürpriz olarak gösterildi. Ancak Beşiktaş, bu akşam kazanırsa normal sonuç gibi durur. Bu kaybetmesi ya da berabere kalması ile de değişmez. Şampiyonluk yolunda önemli olan derbilerinden ziyade, diğer maçların kayıpsız geçilmesi."

''KARTAL'IN SAVUNMASI FORMDA''

"Kritik maç taktiksel anlamda öne çıkıyor. Galatasaray gibi Kartal’ın da savunması formda. Hücum hattı etkili. Orta alanı değişken. Skoru orta sahanın gücü belirleyecek. Gio; Silva gibi yeteneği kenara çekmemeli. Portekizli’nin böyle oynatılması bir eksik yaratıyor. Benzer konu Mario için de geçerli. Bu durum Gedson’u da olumsuz etkiliyor. Lyon maçında ne zaman ki Silva merkeze geçti, anında pozisyonlar ve gol geldi.''

''3-4 PAS OLSA BİR GOL ÇIKARIR''

''Bir diğer handikap ise Immobile’nin yalnız kalması. Ceza alanı içinde topla fazla buluşamaması. Bu oyuncu 3-4 pas alsa, bir gol çıkarır. Kanatların ve orta sahanın alan daraltıp, Immobile’ye pozisyon hazırlamaları kaçınılmaz. Sonuçta iş dönüp dolaşıp Hollandalı hocanın taktiğine kalıyor. Bir de uyarıda bulanalım. Fransa’da olduğu gibi topu rakibe verip geri çekilirse sonunu hazırlar. Direkt sonuca etki eden: Silva, Gedson ve Immobile aynı anda maça ağırlığını koyarsa, üç puan cepte! Sadece birinin bile aksaması istenmeyen sonucu getirir. Kartal’ın hamle isimleri skor üretmeye değil, daha çok skoru tutma kapasitesine sahipler."
Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları