Olacak şey değil!..

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta mücadelesinde Beşiktaşımız, Karabükspor'a 1-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig 27. hafta maçında Beşiktaşımız, deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Büyük bölümü golsüz eşitlikle geçilen maçı son dakikalarda bulduğu golle Karabükspor mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Karabükspor'un golünü, Ocak ayında rakibe kiraladığımız oyuncumuz Michael Eneramo 90. dakikada kaydetti. Takımımız bu mağlubiyetle 50 puanda kaldı. Karabükspor ise 39 puana yükseldi.

BASKI ARTTI AMA POZİSYON YOK!

Beşiktaşımız mücadeleye topa sahip olup, oyunu karşı yarı sahada oynama planıyla çıktı. Hızlı paslarla oyunun yönünü değiştiren takımımız kanatlardan aldığı destekle baskısını giderek artırdı. Karabükspor ise Eneramo'ya atılan uzun toplar ve onun Ahmet İlhan ve İlhan Parlak'a indirdiği toplarla pozisyon bulmak amacında maça başladı.

ERKEN DEĞİŞİKLİK DENGELERİ BOZDU

Maçın başında bir ikili mücadelede ayak bileğine aldığı darbe sonrası sakatlık geçiren Oğuzhan Özyakup, uzun bir süre kendini denedi ancak, 36. dakidaka yerini Almeida'ya bıraktı.

Oğuzhan'ın çıkması sonucu osta alanda pas trafiği azalan takımımız, bu dakikada sonra daha geniş alanda oynamaya başladı. Bu durumu fırsat bilen Karabükspor, hızlı ataklarla pozisyon bulmaya çalışsa da defansımız dikkatli duruşunu bozmadı ve bu cılız ataklar savuşturuldu.



İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLANGIÇ

Devre arası Bilic'in taktiği yeniden belirlemesi sonucu daha derli toplu başlayan takımımız ikinci yarıya iyi başladı. Organize gelişen atakta sola açılan topu Olcay ortaladı. Kale çizgisi yakınında topu göğsüyle yumuşatan Mustafa Pektemek, şık bir rövaşata denedi ancak top az farkla dışarı gitti.

ALMEIDA - OLCAY ORTAKLIĞI

Dakikalar 55. gösterdiğinde takımımızın sağdan geliştirdiği atakta Almeida, Oğuzhan'ın ortasını kafaysa Olcay'ın önüne indirdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay çabuk davranamayınca açı daraldı. Vuruşunda top Waterman'a çarparak kornere gitti.

WATERMAN'I GEÇEMEDİK

Maçın son bölümüne girildiğinde Olcay ve Almeida, şanslarını uzaktan denediler ancak ligin başarılı file bekçilerinden Waterman'ı geçemedik. 77. dakikada kullandığımız korner sonucu oluşan karambolden de sonuç çıkaramadık.



KALEYİ BULAMADIK

Maçın sonuna yaklaşırken maç karşılıklı ataklara döndü. Karabükspor iyi savunma yapıp hızlı ataklarla kalemize gelmeye çalıştı. Daha sakin kalan oyuncularımız, karşı kalede gol aramaya devam etti. Çok sayıda kullandığımız kornerlere kafa vurmayı başaran oyuncularımız kaleyi bulmakta zorlandı.

ENERAMO İLE YIKILDIK

Maçın 90. dakikasına gelindiğinde, yine bir hızlı atak sonucu sağ çaprazdan Tolga ile karşı karşıya kalan Eneramo, ters köşeye yerden vurdu ve direğe çarpan top ağlarla buluştu.

MOTTA'NIN FRİKİĞİ AZ FARKLA

Uzatma dakikalarında kazandığımız frikikte topun başına geçen Ramon Motta, müthiş bir şut çıkardı ancak top dışarı gitti.

Karabükspor 1-0 Beşiktaş


stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel

Kardemir Karabükspor: Waterman, Erdem Özgenç, Mabiala, Murat Akça, İshak Doğan, İlhan Parlak, Musa Çağıran (Dk. 82 Yiğit İncedemir) Furkan Özçal (Dk. 86 Erkan Kaş), Sow, Ahmet İlhan Özek (Dk. 67 Jones Da Silva), Eneramo 

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 61 Kerim Frei), Franco, Dany, Motta, Hutchinson, Jones, Oğuzhan Özyakup (Dk. 36 Almeida), Veli Kavlak, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek 

Gol: Dk. 90 Eneramo (Kardemir Karabükspor)

Sarı kartlar: Dk. 71 Musa Çağıran, Dk. 84 Eneramo (Kardemir Karabükspor), Dk. 73  Jones, Dk. 81 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI)

13. dakikada Beşiktaş'tan Veli Kavlak ceza alanı dışında topla buluştu. Veli Kavlak'ın ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Waterman topu güçlükle çeldi. Topu defans elemanları uzaklaştırdı. 

18. dakikada Kardemir Karabükspor'da Ahmet İlhan Özek topu ceza alanı içine gönderdi. Topa iyi yükselen Eneramo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'de kaldı. 

26. dakikada ev sahibi takımda Musa Çağıran'ın ara pasına hareketlenen Eneramo, topla ceza alanına girdi. Eneramo'nun şutunda top yan ağlarda kaldı.

39. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan, sol kanattan topu ceza alanı içine ortaladı. Almeida'nın kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR(İKİNCİ YARI)


49. dakikada Beşiktaşlı Olcay Şahan, topu ceza alanına gönderdi. Topu ceza alanında kontrol eden ve rövaşata ile vuran Mustafa Pektemek'in şutunda, direk dibinden auta giden giden topa Almeida ayağı ile uzandı, ancak dokunamadı. 

65. dakikada Kerim Frei, topu ceza sahasına ortaladı. Mabiala'nın uzaklaştırmaya çalıştığı top Mustafa Pektemek'in önüne düştü. Bu futbolcunun sert şutunda top üstten auta çıktı.

72. dakikada Beşiktaş'ta, orta alandan uzun atılan topu Almeida, kafayla Olcay Şahan'ın önüne indirdi. Olcay Şahan'ın vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Waterman güçlükle kornere çeldi.

90. dakikada kaleci Waterman'ın uzun pasıyla ceza alanında topla buluşan Eneramo, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Eneramo, düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi: 1-0

90+2. dakikada, ceza sahası sol çaprazından Motta serbest vuruşu kullandı. Motta'nın doğrudan kaleye gönderdiği top, az farkla auta gitti.

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları