'Kırmızı'yla çoşuyoruz!

Beşiktaş'ta kırmızı forma ilk kez tercih edildiği 9. haftada Kasımpaşa’ya karşı alınan 3-1’lik galibiyetle başlayan ‘kırmızı seride’ 16 puan toplandı.

Beşiktaş’ın sezon başında en çok ses getiren forması olan ve hazırlık maçlarının vazgeçilmezi kırmızı forma, Siyah-Beyazlılar'ın yükselişe geçtiği 6 haftalık periyoda damgasını vurdu...

Spor Toto Süper Lig’in ilk 8 haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alan Beşiktaş, istikrarsız görüntüsüyle sadece 9 puan toplayabildi. Kartal’ın son 6 haftada topladığı 16 puanın arkasında ise ilginç bir ayrıntı var... İlk 8 haftasındaki hiçbir karşılaşmada tercih edilmeyen kırmızı forma, son 6 haftanın tüm maçlarında giyildi ve Kartal’ı adeta ateşledi.

Seriden önce 8 maçta 9 puan

9. haftaya kadar tercih edilmeyen formayı, bundan sonraki 6 karşılaşmada da sırtından çıkarmayan Beşiktaşlı futbolcular tam 5 galibiyet aldı ve sadece Bursaspor ile sahasında 3-3 berabere kaldı. Beyaz ve çubuklu formanın tercih edildiği ilk 8 haftada sadece 9 puan toplayabilen Siyah-Beyazlılar, kırmızı formasıyla hanesine tam 16 puan yazdırdı ve ligin son 6 haftasında en çok puan toplayan takım olmayı başardı.

Ligin 9. haftasında Kasımpaşa’yı deplasmanda 3-1 devirerek Kırmızı seriyi başlatan Kara Kartal, bir maç sonra Mersin İdman Yurdu’nu İnönü’de 10 kişi kalmasına rağmen 3-0 devirdi.

3.16'lık gol ortalaması

11. hafta rakip Bursaspor’du 3-3’lük beraberlik bu formanın nazar boncuğu oldu… Ve başarılı seride Timsah’a iki puan bırakıldı. Bir sonraki maçta ligin flaş ekibi Antalya’yı evinde 5-3’lük skorla mağlup eden Beşiktaş, sonraki hafta Dolmabahçe’de Akhisar’ı 3-1’le geçti. Son olarak önceki gün deplasmanda Fernandes’siz oynadığı karşılaşmada Orduspor’u 2-1 yendi.

Kırmızı seride bir çarpıcı istatistik de atılan gol sayısında oldu. Kırmızı formanın tercih edilmediği ilk 8 haftada rakip filelere 13 gol bırakan (maç başı ortalama 1.6) Kartal, son 6 haftaya tam 19 gol (maç başı ortalama 3.16) sığdırdı. Siyah beyazlılar, maç başı ortalamada 3 golün üzerine çıktı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları