İlk deneme başarılı

Türkiye, Adana 5 Ocak Stadı'nda oynadığı hazırlık karşılaşmasında Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti.

Dünya Kupası'na gitme başarısını gösteremeyen Türkiye ile Kuzey İrlanda, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan maçı Millilerimiz 1-0 kazandı.

Millilerimiz'in baştan sona üstün oynadığı maçta tek golü 45+1'de Mevlüt Erdinç attı. Birçok yeni ismin oynadığı Ay-Yıldızlarımız girdiği diğer pozisyonlarla farkı artırma şansını kullanamadı.

A Milli Takımımız bir sonraki hazırlık maçını 19 Kasım Salı Belarus ile Mersin'de oynayacak.

ADANA'DA YOĞUN İLGİ

Milli Futbol Takımı ile Kuzey İrlanda arasında Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan özel maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Adana, en son 18 Şubat 2004'de Danimarka ile oynanan hazırlık maçına ev sahipliği yapmıştı. Kuzey İrlanda maçıyla 9 yıl aradan sonra milli maça ev sahipliği yapan Adana'da bugüne kadar 5 özel maç oynandı.

FATİH TERİM MEMLEKETİNDE İLK KEZ

Ay-yıldızlıların başında 97. maçına memleketinde çıkan teknik direktör Fatih Terim, taraftarlardan büyük ilgi gördü. Terim, kendisi için "İmparator" tezahüratları yapan tribünleri selamladı. Terim, doğduğu şehir Adana'da milli takım teknik direktörü olarak ilk kez kulübede yer aldı.

Sahaya ısınmak için çıkan ay-yıldızlı futbolculara taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. İsimleri tek tek söylenen futbolcular tribünlere çağırıldı.

Karşılaşmada A Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan yaptı. Milli oyuncular başlama vuruşundan önce tribünleri selamladı.

"PIRLO" BİLAL VE OĞUZHAN İLK 11'DE

Millilerimiz karşılaşmada kalede Tolga Zengin, savunmanın sağında Gökhan Gönül, solunda Caner Erkin, stoperde Semih Kaya ve Ersan Adem, savunmanın önünde Bilal, Oğuzhan ve Mehmet Topal, önlerinde Arda, ileride ise Adem Büyük ve Mevlüt Erdinç görev aldı.

Kuzey İrlanda ise, kalede Roy Carroll, savunmanın sağında Lee Hodson, solunda Chris Baird, ortadad Jonny Evans ve Daniel Lafferty, önlerinde Aaron Hughes ve Steve Davis, kanatlarda Niall Mcginn ve Sammy Clingan, ileride Oliver Norwood ve Martin Paterson gol aradı.

MİLLİLERİMİZ BASKIN

Karşılaşmaya Millilerimiz baskılı başladı. Topu ayağında tutan ve rakibini sahasına hapseden takımımız, özellikle kanatları işleyerek yan toplarla pozisyon bulmak istedi.

Kuzey İrlanda ise Evans, Baird, Hughes gibi Premier Lig'de forma giyen savunma oyuncularıyla yan toplarla pozisyon bulma isteğini hatasız bir şekilde savundu. Millilerimiz, Kuzey İrlanda'nın sahasından topla çıkıp etkin olma planlarına ise izin vermedi.

Kuzey İrlanda, sadece duran toplarla tehlikeli olmaya yaklaştı. Millilerimiz ise Bilal, Adem, Oğuzhan gibi merkezde yeni isimlerin oynamasından kaynaklı organizasyon sorunları yaşadı. Uzaktan şutlarla gol arayan Millilerimiz, aradığı net pozisyonu uzatma dakikalarında buldu ve St. Etienne'de oynayan Mevlüt Erdinç sakin bir vuruşla takımımız öne geçirdi. Santra olmadan devre sona erdi.

İKİNCİ YARI RÖLANTİ

İkinci yarıya Millilerimiz Oğuzhan Özyakup'un yerine Burak Yılmaz, Kuzey İrlanda'da ise kaleci Roy Carroll'ın yerine Alan Mannus ile başladı.

İkinci devre de, tıpkı ilk yarı gibi başladı. Millilerimiz oyunu tamamen kontrolü altına alırken, Kuzey İrlanda savunmada kaldı ve pas yapıp, ileri çıkmak istediğinde de kuvvetli orta sahamıza karşı koyamadı. Ay yıldızlılarımız da ise Burak Yılmaz yakaladığı pozisyonlarda gol vuruşunu yapamadı.

Fatih Terim ilerleyen dakikalarda Tarık Çamdal ve Salih Uçan gibi gençlere ilk kez milli formayı verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Mehmet Topal'ın kafayla kaleye gönderdiği topu defans oyuncusu çizgiden çıkardı. Seken topu önünde bulan Ersan Adem Gülüm’ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten sahaya döndü.
16. dakikada Caner Erkin’in soldan yaptığı ortaya yükselen Ersan Adem Gülüm’ün kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
30. dakikada rakip ceza sahasında verkaç sayesinde topla son olarak buluşan Norwood’un vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
43. dakikada ani gelişen Türkiye atağında, Arda Turan'ın verdiği pasla ceza sahası önünde topla buluşan Bilal Kısa'nın sert şutu yandan auta gitti.
45+1. dakikada Bilal Kısa'nın ceza sahasına gönderdiği aşırtma pasta, kaleciyle defans oyuncusunun anlaşmazlığını değerlendiren ve araya girerek, topa ayağıyla dokunan Mevlüt Erdinç, Türk Milli Takımı'nı 1-0 öne geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada sol kanattan gelişen Kuzey İrlanda atağında yerden gelen topun gelişine vuran Norwood'un şutunda top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.
60. dakikada gelişen Türkiye atağında, Caner Erkin sol kanattan yerden orta yaptı. Ceza alanında topla buluşan Mevlüt Erdinç'in topuğuyla şık birşekilde vurduğu meşin yuvarlak direkten döndü. 
74. dakikada soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın düzgünvuruşunda top kaleciye çarparak, kornere gitti. 
90. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahasının sol köşesinden vurduğu top üstten dışarı çıktı.

Hakemler: Bas Nijhuis, Rob van de Ven, Charles Schaap (Hollanda) 
Türkiye: Tolga Zengin, Semih Kaya, Bilal Kısa (Dk. 83 Olcay Şahan), Gökhan Gönül (Dk. 72 Tarık Çamdal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Burak Yılmaz), Arda Turan (Dk. 88 İshak Doğan), Mehmet Topal, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç (Dk. 76 Gökhan Töre), Adem Büyük (Dk. 67 Salih Uçan), Ersan Adem Gülüm
Kuzey İrlanda: Carroll (Dk. 46 Mannus), Hodson, Lafferty (Dk. 75 McGivern), Evans, Baird, McGinn (Dk. 67 Steele), Davis, Paterson, Clingan (Dk. 75 McKay), Norwood, Hughes
Gol: Dk. 45+1 Mevlüt Erdinç (Türkiye)
Sarı kart: Dk. 39 Norwood (Kuzey İrlanda)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları