Gençlerbirliği karşısında muhtemel 11'imiz

Beşiktaş'ımız Pazar günü Gençlerbirliği karşısında mutlak zafer ararken çalıştırıcımız Carlos Carvalhal kadroyu şekillendirmeye başladı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Pazar günü saat 19.00'da Fi Yapı İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Beşiktaş, bu akşam yapacağı antrenman ile hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek. Müsabakayı hakem Barış Şimşek yönetecek.

BEŞİKTAŞ LİG'DE OYNADIĞI SON 4 MAÇTA GALİP GELEMEDİ VE 11 PUAN KAYBETTİ

Siyah-Beyazlı takımda sarı kart cezalısı İbrahim Toraman ile sakatlıkları bulunan Aurelio, Rüştü, Hilbert ve İsmail müsabakada görev yapamayacaklar.

Ligde son 4 maçta galip gelemeyen ve 11 puan kaybeden Siyah Beyazlı takım Pazar günü Gençlerbirliği'ni yenerek kötü gidişe dur demek istiyor. Ayrıca hafta içinde UEFA Avrupa Ligi İkinci Turu ilk maçında Braga'yı deplasmanda mağlup ederek moral bulan Beşiktaş, Gençlerbirliği karşılaşmasını da kazanarak bir sonraki hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesi puan kaybı yaşamamanın hesaplarını yapıyor.

TEKNİK DİREKTÖR CARVALHAL'IN ALMEIDA'YA İLK 11 ŞANS VERMESİ BEKLENİYOR


Teknik direktör Carvalhal'ın, 14 Şubat'ta oynanan Braga mücadelesinde ilk 11'de görev vermediği Almeida'ya yarın ilk 11'de şans vermesi bekleniyor. Ayrıca defans hattının sol tarafında İsmail'in yokluğunda Tanju'ya, Hilbert'in yerine ise sağ bek bölgesinde Ekrem'e forma vermesi tahmin ediliyor. Portekizli teknik adam 23 Şubat'ta oynanancak Braga maçını dikkate alarak Simao'yu yedek bekletip, hücum hattının sol tarafında Veli'ye görev vermeye hazırlanıyor.

ERNST, SIMAO, FERNANDES VE TANJU SARI KART CEZASI SINIRINDALAR

Ayrıca 3 sarı kartları bulunan Ernst, Simao, Fernandes ve Tanju Gençlerbirliği karşısında sarı kart görürlerse bir sonraki hafta oynanacak Galatasaray derbisinde görev yapamayacaklar.

İKİ TAKIM, LİG TARİHİNDE 78. KEZ KARŞILAŞACAK

Öte yandan iki takım yarın lig tarihinde 78. kez karşılaşacaklar. Geride kalan 77 maçta Beşiktaş 43, Gençlerbirliği'nin 6 galibiyet alırken, 28 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-Beyazlıların geride kalan 77 maçtaki toplam 123 golüne, Kırmızı-siyahlı ekip 55 golle yanıt verdi. Ligin ilk yarısında 6 Kasım tarihinde Ankara'da oynanan müsabakayı Gençlerbirliği 4-2 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ


Cenk, Ekrem, Sivok, Egemen, Tanju, Necip, Ernst, Veli, Fernandes, Quaresma ve Almeida.

CEZALI: İbrahim Toraman

SAKAT: Aurelio, Rüştü, Hilbert ve İsmail

GENÇLERBİRLİĞİ

Ramazan, Cem Can, Kulisic, Aykut, Mehmet Sedef, Hurşut, Soner, Azofeifa, Özgür, Yasin, Herve Tum.

CEZALI: yok

SAKAT: Duri, Emre, Mehmet Akgün, Oktay
Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları