Ciro ve Rafa yıldızlaştı! Beşiktaş, 7 yıl sonra ilki başardı!

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek ligde 2'de 2 yaptı. Siyah beyazlı takım sahasında Antalyaspor'u 7 yıl sonra yenmeyi başardı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçı ev sahibi ekip 4-2 kazandı.

Antalyaspor Braian Samudio ile 1. dakikada 1-0 öne geçti. Beşiktaş Ciro Immobile ile 13. dakikada bu gole yanıt verdi ve duruu 1-1 getirdi. Siyah beyazlı takımın yıldızı Immobile, 23. dakikada tekrar sahneye çıktı ve durumu 2-1 yaptı. İlk yarı başka gol çıkmadı ve oyuncular devreye bu skorla gitti. Antalyaspor, 51. dakikada Braian Samudio ile durumu 2-2'ye getirdi. Beşiktaş bu golden 5 dakika sonra Rafa Silva ile tekrar öne geçti. Maçta son sözü 90+5'te Ernest Muçi söyledi. Karşılaşmada başka gol çıkmadı ve Beşiktaş sahadan 4-2 üstün ayrıldı.

Antalyaspor'da Güray Vural, 63. dakikada Rafa Silva'ya yaptığı faul sonrası kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

TARİHE GEÇEN GOL

Konuk ekibin 23. saniyede attığı gol, Akdeniz ekibinin Beşiktaş ağlarına gönderdiği en erken gol oldu.

BEŞİKTAŞ'IN YENİLERİ YILDIZLAŞTI

Beşiktaş'ın yeni transferleri Ciro Immobile ve Rafa Silva gollerine devam etti. Rafa resmi maçlarda 3 gol, 1 asiste ulaşırken, Ciro Immobile ise 3 gollük katkı verdi.

6 YIL SONRA BİR İLK

Beşiktaş tam 7 yıl sonra kendi sahasında Antalyaspor'u mağlup etmeyi başardı. Siyah beyazlı takım, daha önceki 6 maçta 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Siyah beyazlılar bu sonuçla puanını 6'ya çıkardı. Antalyaspor ise ikinci hafta sonunda 1 puanda kaldı.

Beşiktaş, oyuna sonradan giren Muçi'nin golüyle durumu 4-2'ye getirdi. Yeni transfer Ndour'un savunma arkasına gönderdiği topa çok iyi hareketlenen Ernest Muçi, kaleciyle karşı karşıya sağ ayağıyla iyi bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Maçta başka kritik bir pozisyon olmadı ve karşılaşma Beşiktaş'ın 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.


51. dakikada Antalyaspor skorda dengeyi sağladı. Erdoğan Yeşilyurt'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan ortasında Samudio'nun arka direkte yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2.

56. dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Rashica'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan ve süratle ceza sahasına girerek kaleci Piric ile karşı karşıya kalan Rafa Silva, yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-2.

63. dakikada Antalyasporlu futbolcu Güray Vural, yapılan VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 61'inci dakikada yaşanan pozisyonda Güray, Antalyaspor ceza sahasının dışında sol çaprazda Rafa Silva'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen müsabakanın hakemi Mehmet Türkmen, sarı kartı iptal etti ve Güray Vural'a kırmızı kart gösterdi.

88. dakikada Svensson'un pasında topla buluşan Mustafa Erhan Hekimoğlu, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çıkardı. Meşin yuvarlak uzak direğin yanından az farkla auta çıktı.

90+5. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Ndour'un kendi yarı sahasından sağ ayağının dışıyla şık pasında savunmanın arkasına hareketlenerek topla buluşan Muçi, ceza sahasına girdikten sonra uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-2.

Stat: Tüpraş
Hakemler: Mehmet Türkmen, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy
Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Colley, Emirhan Topçu (Dk. 67 Masuaku), Al-Musrati, Gedson Fernandes, Rashica, Rafa Silva (Dk. 87 Muçi), Semih Kılıçsoy (Dk. 67 Ndour), Immobile (Dk. 83 Mustafa Erhan Hekimoğlu)
Antalyaspor: Piric, Veysel Sarı, Kelven, Emrecan Uzunhan (Dk. 84 Emre Uzun), Güray Vural, Soner Dikmen (Dk. 84 Gaich), Erdal Rakip (Dk. 82 Burak İngenç), Erdoğan Yeşilyurt, Van de Streek (Dk. 46 Safuri), Samudio, Larsson (Dk. 66 Kaluzinski)
Goller: Dk. 1 ve 51 Samudio (Antalyaspor), Dk. 13 ve 23 Immobile, Dk. 56 Rafa Silva, Dk. 90+5 Muçi (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 63 Güray Vural (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 49 Colley, Dk. 55 Semih Kılıçsoy, Dk. 67 Masuaku, Dk. 89 Al-Musrati (Beşiktaş), Dk. 76 Kelven (Antalyaspor)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları